10. oktober 2007

Kulturnat 2007 på Niels Bohr Institutet

Kulturnatten på Niels Bohr Institutet

Fysik og astronomi er vild videnskab. Niels Bohr Institutet slår dørene op og inviterer indenfor til en forrygende aften, hvor forskningen kan opleves på nærmeste hold!

Kom og hør om grønlandske iskerner, der kan fortælle om fortidens klima mere end 125.000 år tilbage i tiden. Kom med på en kosmisk tidsrejse fra Big Bang til i dag og hør om universets mystiske mørke stof og energi. Besøg forskergrupperne, der arbejder med CERN's nye accelerator, der skal kollidere protoner med monstrøs høj energi for at opklare universets gåder, oplev den eventyrlige verden på nanometerskala og hør om kvarkernes vilde vest. Hør også astronomerne fortælle om jordlignende planeter og muligheder for liv i universet.

Niels Bohr Institutet holder åbent hus på Blegdamsvej 17, hvor der også er Fysik-Legestue og rundvisninger på Niels Bohrs kontor, og der er åbent hus i Rockefeller Komplekset på Juliane Maries Vej 30, hvor der er Fysik-show, rundvisninger med iskerneforskerne, temarum med polarforskning, astronomi, planetforskning og klimaforskning samt café med kaffe og kage.

Se programmet for Kulturnatten på Niels Bohr Institutet her >>