Nyheder fra 2005

Igor Novikov fylder 70 år

19. januar 2009

I anledning af Professor Igor Novikovs 70 års fødselsdag, arrangerer Niels Bohr Institutet og Nordita et symposium som en hyldest til Igor Novikovs livslange engagement inden for fysik, astrofysik og kosmologi.

Læs mere

Ursuppe øverst på fysik-hitliste

12. december 2006

Hvert år offentliggør American Institute of Physics en liste med de vigtigste fysikgennembrud i det forgange år. Øverst på denne listen står i år et projekt ledet af og delvist udført ved Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Projektet omhandler forskning i det tidlige univers.

Læs mere

100 mio. kr. til 4 nye grundforskningscentre

25. december 2005

I de afsluttende finanslovsforhandlinger for 2005 blev det besluttet, at Danmarks Grundforskningsfond kan disponere over et afkast på 40 mio. kr. årligt af en investeringsfond i Finansministeriet på 1 milliard kr.

Læs mere

Nanoteknologi skal øge udvinding af olie

21. december 2005

Højteknologifonden og Mærsk Olie og Gas har bevilliget henholdsvist 25 millioner og 17 millioner til et usædvanligt samarbejde mellem Nano Science Centeret på Københavns Universitet og Mærsk Olie og Gas.

Læs mere

Nobelpristagere til Niels Bohr Institutet

13. december 2005

Niels Bohr Institutet byder den 16. december på forelæsninger af to af de tre Nobelprismodtagere i fysik 2005.

Læs mere

Kosmologi 2005

09. december 2005

Niels Bohr Institutet afholder i samarbejde med Nordforsk og Nordita en konference om kosmologi i dagene 14.-17. december.

Læs mere

Fornem formidlingspris til Anja Andersen

03. december 2005

Anja Andersen er astronom på Niels Bohr Institutet og har netop modtaget den nye, europæiske Descartes-pris i forskningsformidling.

Læs mere

Europas bedste formidler: Anja C. Andersen

02. december 2005

Astronom Anja C. Andersen modtager i dag den nye, europæiske Descartes-pris i forskningsformidling.

Læs mere

De første danskere i rummet

30. november 2005

Til hverdag arbejder han med ultratynde molekyler af kulstofatomer. Jesper Nygård er nanofysiker på Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Men inderst inde har han også haft en drøm om at blive astronaut, og nu er han og to andre kandidater tættere på denne drøm end nogen dansker før dem.

Læs mere

Niels Bohr Institutet udvider grundforskningen

24. november 2005

Med en samlet bevilling på 90 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond udvider Niels Bohr Institutet nu sit omfattende grundforskningsprogram og bliver vært for hele tre nye centre.

Læs mere