– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Brevkassens nyeste spørgsmål

    3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13    

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?

18. september 2014

Hvordan laver vi et undervisningsforløb om Månens bane og faser om Jorden?Vi er nogle fysiklærerstuderende, som har sat os for at lave et undervisningsforløb om Månens bane og faser. Vi er dog kommet lidt i knibe, da Månens bane åbenbart ikke ligger helt fast.

Læs mere

Påvirker hastigheden vægten?

18. september 2014

Påvirker hastigheden vægten?Vejer et tog der bevæger sig med 100 km/t mere end samme tog når det holder stille.
 

Læs mere

Bilsikkerhed for børn

07. september 2014

Jeg har været igang med, at læse om vægtforøgelse ved kollisioner, da jeg er igang med et indlæg om, hvor meget selerne i autostole skal kunne holde til, og hvorfor det er vigtigt, at man strammer dem 100%

Læs mere

Ioniserende stråling og Bohr modellen

05. september 2014

Ioniserende stråling og Bohr modellenMen hvor mange energitilstande er mulige - f.eks. i et hydrogenatom? Er ioniseringsenergien en grænseværdi således at alle fotoner med en bølgelængde kortere end den "første ioniseringsenergi" ioniserende?

Læs mere

Beta henfald

31. august 2014

Beta henfaldNår et atom udsender en betastråle, så er det en neutron der bliver lavet om til en proton + en elektron. Atomet skifter grundstof-nummer, da der er kommet en ekstra proton, men burde atomet så ikke få en positiv...

Læs mere

Kan man forudsige gammaglimt?

08. august 2014

Hvis Cerns målinger af overlys neutrinoer passer, ville man så ikke kunne forudsige et gammaglimt fra et sort hul i en hypernova? Og hvad ville det kræve at standse et gammaglimt på kurs mod jorden?

Læs mere

Opvarmning af mad i mikrobølgeovn

23. juli 2014

Opvarmning af mad i mikrobølgeovnJeg varmer tit min mad og drikke i mikrobølgeovnen, og i den forbindelse har jeg nogle spørgsmål, som jeg har funderet over på det sidste.

Læs mere

Model af protonen

08. juli 2014

Der er omtalt modeller af protonen, som bestående af et utal af kvarker, antikvarker og gluoner, men med et overskud på to u-kvarker og en d-kvark. Er det en almindelig anerkendt model?

Læs mere

Hvad er Radioaktivitet?

29. juni 2014

Hvad er Radioaktivitet?Vil du gerne fortælle mig hvad Radioaktivitet er?
 
 

Læs mere

Hvordan beregner jeg alkoholprocenten?

24. juni 2014

Hvordan beregner jeg alkoholprocenten?Findes der en enkelt formel for at beregne alkoholprocenten, når man blander to eller flere væsker med forskellige alkoholprocenter? Hvis jeg har en vin på 9% og en på 15%, hvor meget skal jeg tage af...

Læs mere

    3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13