– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Universets skabelse

26. februar 2015

Hvis alt stof var samlet i 1 singularitet, som herefter eksploderede, og tilførte vores univers den energi det indeholder. Kan man så beregne hvilken masse der blev konverteret til energi for at denne ændring

Læs mere

Entanglede fotoner

09. februar 2015

Når nu entanglement virker øjeblikkeligt, uanset afstand, virker ovennævnte informationsoverførsel da ligeledes øjeblikkeligt (og altså hurtigere end lysets hastighed?)

Læs mere

Bevægelse hurtigere end lyset ?

29. januar 2015

Hvis man forestiller sig, at man har en lang stang fra Solen, og ned til 1 meter fra jordoverfladen, og man så giver denne stang et skub; vil der så gå godt 8 minutter inden den bevæger sig i den anden ende?

Læs mere

Sol, planet eller stjerne?

17. januar 2015

Sol, planet eller stjerne?Vi er blevet uenige om, hvorvidt Solen er en stjerne eller en planet? Vi har kunnet læse os frem til, at Solen er en stjerne, men vi undrer os over, om Solen også kan betragtes som en planet.

Læs mere

Intelligent liv i universet?

16. januar 2015

Intelligent liv i universet?Jeg har nogle spørgsmål, som jeg ikke kan finde svaret på nogle steder, og jeg vil høre om du kunne hjælpe mig. Kan man udforske hele universet? Og er der mulighed for intelligent liv i rummet? 

Læs mere

Månens op og nedgang

07. januar 2015

Står månen op i Øst eller Vest? Månen stod smuk op på Limfjorden. Står den op samme sted hver dag (hvis man står samme sted)?
 

Læs mere

Tomt rum i atomerne?

09. december 2014

Jeg stødte på en påstand om, at man, hvis tomrummet blev fjernet, kunne have alle mennesker på Jorden i en sukkerknald. Er det sandt? Jeg tænker de to historier ikke helt passer sammen i størrelsesforhold.

Læs mere

Fotoner - partikler eller bølger?

25. november 2014

Ifølge de bøger og artikler jeg har læst, kan fotonen kun have hastigheden "c" -som altså kun kan opnås i vakuum. Betyder det så, at når en foton kommer ind i en atmosfære, kan den ikke længere...

Læs mere

Kontinuitet i kvantefeltteori

17. oktober 2014

Som jeg har forstået det, så er et af problemerne ved at forene generel relativitetsteori og kvantemekanik, at ubestemthedsrelationerne også skal gælde for selve rummet...

Læs mere

Flaskepost fundet ca 18.000 km væk

14. oktober 2014

Flaskepost fundet ca 18.000 km vækKan i kommentere en opsigtsvækkende hændelse med en flaskepost på verdenshavet på den sydlige halvkugle. Fundet blev gjort af en naturvagt fra en forskerstation på den iøvrigt ubeboede ø.

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11