– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og naturkonstanterne?

15. september 2015

Hvad/hvem har bestemt naturlovene og natur konstanterne? Som fx Newtons love og andre naturlove vi tager for givet. Vi syntes ikke at det fremgår i Big Bang teorien eller andre teorier.

Læs mere

To gode spørgsmål: Annihilation af atomet

03. september 2015

Hvorfor smelter elektronen ikke sammen med protonen? Protonen har en positiv ladning og elektronen har en negativ ladning, man skulle tro at de ville "smelte sammen" og dermed neutralisere hinanden

Læs mere

Fotoner i cirkelbevægelse

01. september 2015

Hvis en samling fotoner tænkes at rotere i en cirkel, vil deres impuls så bevirke, at de får et forøget strålingstryk, selvom lysets hastighed er konstant. Og hvis den cirkel, de roterer i, er mindre, vil det forøge...

Læs mere

Falder alle legemer i frit fald lige hurtigt?

25. august 2015

Jeg har læst, at "Det er en fordel at være tung og have en tung cykel, når det går nedad". Men har også læst, at "alle legemer i frit fald falder lige hurtigt på samme sted, hvis man ser bort fra luftmodstand."

Læs mere

Hvad sker der når man flyver mod jordens rotation?

05. august 2015

Hvis Jorden omkring ækvator drejer med ca. 1600 km/t hvad sker der så hvis man flyver i samme retning i et normalt rutefly, der jo flyver med omkring 900 km/t?

Læs mere

Hvorfor flyder Nordpolen ikke sydpå?

04. august 2015

Hvorfor flyder Nordpolen ikke sydpå?Hvorfor flyder Nordpolen, der jo er en isflage der flyder på vandet, ikke mod syd? Det gør isflager brækket af indlandsisen på f.eks. Grønland. Men Nordpolen bliver liggende.

Læs mere

Hvilken farve har himlen?

20. juli 2015

Når solen går ned, så ser vi det hvide lys´ farvespekter, men hvis jeg står og kigger på dette fænomen(solnedgangen), så vil himlen over og bag mig stadig være blå. Hvordan kan det være?

Læs mere

Hvorfor er den kosmiske baggrundsstråling et bevis på Big Bang?

23. juni 2015

Hvorfor er den kosmiske baggrundsstråling et bevis på Big Bang?Man kan se en Boltzmann fordeling på 2,7K overalt, og man siger, at den er kølet ned fra 3-4000 K da universet blev gennemsigtigt. MEN, hvordan ville det se ud hvis universet var statisk

Læs mere

Hvordan så stjernehimlen ud i stenalderen?

18. juni 2015

Så stjernehimlen i stenalderen ud som i dag, når vi står på jorden og kigger op? Med stenalderen mener jeg for 300.000 år siden, da Neanderthalermennesket levede, for 60.000 år siden...

Læs mere

Hvordan separerer man Deuterium?

05. juni 2015

Hvordan separerer man Deuterium?Som jeg har forstået indholder alt vand en procentdel Deuterium. Men hvordan separerer man Deuterium? Da Deuterium har større vægtfylde end almindeligt vand, burde det vel kunne separeres med centrifuger.

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11