– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Hvordan dannes dynamiske lav- og højtryk?

11. februar 2016

Hvordan dannes dynamiske lav- og højtryk?Jeg har søgt på en relativ simpel forklaring, som kan bruges i min undervisning i geovidenskab og naturgeografi. Hvordan dannes dynamiske lavtryk og højtryk i forbindelse med polarfronten? og hvordan dannes dynamiske subtropiske højtryk? 

Læs mere

Eksisterer sorte huller?

10. februar 2016

Vi hat hatt en opphetet diskusjon om sorte hull,  hvor begge to tror på fenomenet, men vi er ganske uenig om definitionen rundt det. Jeg hevder at sorte hull er en teori som forklarer alt, men er ikke fysisk mulig å bevise, mere mangel på modbevis.

Læs mere

Bølgers udbredelseshastighed

14. januar 2016

Ifølge Maxwells ligninger afhænger lyshastigheden kun af de elektromagnetiske ”materialekonstanter” for det medie, som lyset udbreder sig i – dvs lyshastigheden er konstant i mediet...

Læs mere

Lysets opførsel, hvorfor giver stjernerne ikke mere lys om natten?.

19. december 2015

Jeg har et par spørgsmål der nager mig utroligt meget, da jeg ikke kan finde information om det på internettet. Det handler om lysets opførsel.

Læs mere

Hvilke stoffer har den korteste halveringstid?

03. december 2015

Jeg skriver om urans heldfaldskæde/række. Er der en måde man kan lave en model på der viser det? Og hvilke stoffer har den korteste halveringstid, altså hvilke der er farligst.

Læs mere

Hvordan måler man det absolutte nulpunkt.....og afstanden til stjernerne?

29. november 2015

Jeg er af mine kursister blevet spurgt om, hvordan man måler de ekstremt lave temperaturer, som blandt andet findes i rummet. -273 grader, som er det absolutte nulpunkt, hvordan måler man det?

Læs mere

Tyngdekraften

24. november 2015

Hvis nu solen eksempelvis på et øjeblik forsvandt, ville jorden så med det samme forlade sit kredsløb om solen? Eller ville der gå de ca. 8 minutter, som det tager lyset at nå jorden?

Læs mere

Hvor stor er en stjerne?

21. november 2015

Hvor stor er en stjerne?Hvor stor er en stjerne? Mit barnebarn, Gustav, på 7 år spurgte mig forleden dag om, hvor stor en stjerne er? Jeg har googlet emnet, uden resultat, hvorfor jeg videresender hans spørgsmål.

Læs mere

Et spørgsmål om temperaturfald i atmosfæren

14. november 2015

Min særdeles kvikke geovidenskabselev Katrine har stillet et spørgsmål, som jeg ikke helt kan svare på: ”Hvorfor falder temperaturen i fx en mængde varm opadstigende luft i takt med, at trykket falder?”

Læs mere

Atomkraftværker og uheld på atomkraftværker

14. november 2015

Hvad går der galt, når et atomkraftværk går i stykker? Hvor det er bedst at placere atomkraftværker? Og har vi gavn af Atomkraftværker?

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11