– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Brevkassens nyeste spørgsmål

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Bruger et tomt køleskab mere energi end et fuldt?

26. april 2017

Forestil dig et tomt køleskab, der er på 5 grader. Så putter man en kølevare ind i køleskabet, der også er 5 grader. Vil køleskabet bruge mere strøm i længden, end hvis der ikke var noget deri?

Læs mere

Bølger ved kysten

21. marts 2017

Jeg har bemærket, at bølger ved stranden altid går næsten parallelt med kysten og feks. aldrig vinkelret. Har det har noget at gøre med interferens med refleksionerne eller...hvad er forklaringen...findes der lignende fænomener i forbindelse med andre bølger, f.eks. lys?

Læs mere

Vejer man mindre ved ækvator?

20. marts 2017

Jeg har et spørgsmål om vægt, jeg har hørt at et menneske skulle veje mindre ved ækvator end i Danmark, på grund af centrifugalkraften, er det rigtigt, og isåfald hvor meget?

Læs mere

Bestemmelse af grundstoffer

05. marts 2017

Jeg har to ens hermetisk lukkede glasbeholdere, hvor der er atmosfærisk luft i den ene og brint i den anden. Findes der måleudstyr (laserlys e.lign.) som kan 'udpege' hvilken af beholderne der indeholder brint? Løsningen skal helst være baseret på ensidig måling – uden spejle eller lign. på 'bagsiden' af beholderne.

Læs mere

Teorien om Alting

05. marts 2017

Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Jeg undres over konsekvenserne af en forenet felt-teori, hvis/når en sådan findes: Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Eller med andre ord - frit efter Einstein: Man kommer til at tage terningerne fra Gud!

Læs mere

Termokaffes afkøling

14. november 2016

Her i huset har vi en diskussion omkring brugen af vores termokande J.

Min hustru mener, at man med fordel kan ”forvarme” termokanden ved at hælde varmt vand i den, og hælde det varme vand ud lige inden man hælder varm nybrygget kaffe i termokanden. Jeg mener at ”forvarmningen” ikke har nogen effekt.

Læs mere

Dyner og termisk isolering

14. november 2016

Hvilken rækkefølge af dynerne er bedst i forhold til at holde bedst muligt på varmen? Vi har 2 dyner, den ene er tykkere end den anden. Min kæreste mener, at det er ligegyldigt om man ligger med den gode dyne nederst på sig, og den dårlige dyne ovenpå, eller om man...

Læs mere

Mørkt stof, mørk energi og antistof

07. oktober 2016

Jeg har læst og set i videoer, at man har indført "mørkt stof" i beregningerne for at få galakserne til at hænge sammen. Så har man indført "mørk energi" for at forklare, at universet udvider sig.

Læs mere

Vanddamp og luftfugtighed

02. oktober 2016

Den atmosfæriske luft tillægges en form for 'bæreevne' af vanddamp, som er afhængig af luftens temperatur. Når luften er varm kan den indeholde mere vand, end hvis den er kold. Dette forklarer så sky-, tåge- og dugdannelse.

Hvad er den helt korrekte forklaring her? Og hvordan beregnes dugpunktet og relativ fugtighedsprocent?

Læs mere

Hvorfor er kosmisk stråling farlig?

04. september 2016

Hej Spørg om Fysik, hvorfor er kosmisk stråling farlig?
 
 

Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11