– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15    

Er partikler fra flybrændstof skadelige?

14. marts 2014

Er partiklerne fra flybrændstof skadelige?Mange af mine venner er bekymrede for de partikler, som udskilles i flyenes brændstof, og nogle hævder ovenikøbet, at de skadelige stoffer bevidst tilsættes af hemmelige x-mænd.

Læs mere

Er kuldioxid i atmosfæren kun en dårlig ting?

14. marts 2014

Primo Levi kemist skriver om det lykkelige Co2, netop et grundstof som gør at vi trækker vejret, samt kan tale og skrive, men det virker desværre ikke som om politikerne og miljøfolkene deler...

Læs mere

Fortegn i termodynamiske processer

06. marts 2014

Fortegn i termodynamiske processerHvis der er et stempel i en cylinder, og man trykker stemplet hurtigt ned, hvad vil fortegnet for hhv. varme og arbejde være? Eller hvis man holder stemplet nede, hvilke fortegn vil varme og arbejde...

Læs mere

Liv i super computer?

06. marts 2014

Er det muligt at bevise, at mennesker lever i en super computer? jeg vil selv svare nej, men når nogle fysikere siger de vil undersøge, om mennesker lever i en supercomputer, så bliver jeg i tvivl.

Læs mere

Fysikken om mening med livet

03. marts 2014

Hvad er fysikkens umiddelbare holdning til spørgsmålet; Meningen med livet?
 

Læs mere

Frit fald i tyngdefeltet

26. februar 2014

Er tyngdekraften uafhængig af højden?Hvordan kan det være, at tyndekraften er den samme hvis en person med en masse m falder fra 1  sal, og den samme person falder fra 3. sal? Hvordan kan det være, at tyngdekraften er uafhængig af højden?

Læs mere

Hvordan ses svingninger i atomer?

21. februar 2014

Hvordan ses svingninger i atomer?Hvordan ses svingninger i atomer, og hvordan tælles antallet? Er det i et STM mikroskop? Et sekund er f.eks. antallet af svingninger i et cæsium atom. Er det konstant under alle forhold?

Læs mere

Potentiel energi

16. februar 2014

Potentiel energiKan det passe, at det eneste der er fælles for alle typer fysiske kræfer er potentiel bevægelse (potentiel energi)? Og hvis en sådan tanke er korrekt, hvilke konsekvenser vil den få for vores opfattelse af gravitation.

Læs mere

Solen, Big Bang og er der liv i universet?

12. februar 2014

Vores SOL er begyndt at udvide sig langsomt. Passer det ikke fint med, at solen er midaldrende, og derfor har brugt ca. halvdelen af sit stof, og derfor ikke længere kan fastholde sit stof?

Læs mere

Kan man se lyd eller høre lys?

12. februar 2014

Kan man se lyd eller høre lys?Jeg kender til bølgers egenskaber, så mit spørgsmål er, om man kan manipulere med f.eks. frekvens, så det bliver muligt for mennesket at enten se lyd eller høre lys. 

Læs mere

    5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15