– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Gaslove

24. februar 2018

Hej,

Jeg vil gerne vide hvor meget forskellige gasser udvider sig fra f.eks. atm. tryk, til 500mbar absolut tryk.

Jeg formoder at almindelig atmosfærisk luft, udvider sig til ca. det dobbelte, ved en halvering af tryk, ved samme temperatur.

Hvad skal der tages højde for ved udregning af dette?

Er der forskel mellem hvor meget gasserne udvider sig (f.eks. N2, CO2, O2)?

Mvh,

MF

Læs mere

Planeternes baner

29. januar 2018

Hej Spørg om Fysik - jeg har et spørgsmål om planeters baner. Hvilken betydning har gyroeffekten fra rotationen, og solvinden for planeters baner?
 

Læs mere

Udfordringer ved vedvarende energi

29. januar 2018

Jeg har tænkt over hvorfor alle vores energikilder ikke er vedvarende energikilder, og hvad ulemperne og fordelene er ved dem? Hvordan kan det være så svært at lave den vedvarende energi fremfor energi med de fossile brandstoffer?

Læs mere

Pilotbølgeteorien

25. oktober 2017

Pilot wave: Så vidt jeg forstår afviser førende fysikere Pilot wave teorien. Hvorfor gør de det? Kan man helt udelukke at den er korrekt?

Læs mere

Stråling fra rummet

22. oktober 2017

Vores fysiklærer her i 9. klasse har sagt, at ca. 50 % af baggrundsstrålingen her på Jorden kommer fra kosmos. Hvilke typer stråling udsender egentlig? Hvor stor procentdel af hver type stråling? Hvorfor lige netop disse typer stråling?

Læs mere

Hastighed og tid

27. august 2017

Hvis jeg klokken 12.00 starter med at flyve, hvor hurtigt og højt skal jeg flyve for at klokken er 12.00 hele tiden ?

Læs mere

Bruger et tomt køleskab mere energi end et fuldt?

26. april 2017

Forestil dig et tomt køleskab, der er på 5 grader. Så putter man en kølevare ind i køleskabet, der også er 5 grader. Vil køleskabet bruge mere strøm i længden, end hvis der ikke var noget deri?

Læs mere

Bølger ved kysten

21. marts 2017

Jeg har bemærket, at bølger ved stranden altid går næsten parallelt med kysten og feks. aldrig vinkelret. Har det har noget at gøre med interferens med refleksionerne eller...hvad er forklaringen...findes der lignende fænomener i forbindelse med andre bølger, f.eks. lys?

Læs mere

Vejer man mindre ved ækvator?

20. marts 2017

Jeg har et spørgsmål om vægt, jeg har hørt at et menneske skulle veje mindre ved ækvator end i Danmark, på grund af centrifugalkraften, er det rigtigt, og isåfald hvor meget?

Læs mere

Bestemmelse af grundstoffer

05. marts 2017

Jeg har to ens hermetisk lukkede glasbeholdere, hvor der er atmosfærisk luft i den ene og brint i den anden. Findes der måleudstyr (laserlys e.lign.) som kan 'udpege' hvilken af beholderne der indeholder brint? Løsningen skal helst være baseret på ensidig måling – uden spejle eller lign. på 'bagsiden' af beholderne.

Læs mere

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11