– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Spørg om fysik > Brevkassens nyeste spø...

Brevkassens nyeste spørgsmål

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    

Pilotbølgeteorien

25. oktober 2017

Pilot wave: Så vidt jeg forstår afviser førende fysikere Pilot wave teorien. Hvorfor gør de det? Kan man helt udelukke at den er korrekt?

Læs mere

Stråling fra rummet

22. oktober 2017

Vores fysiklærer her i 9. klasse har sagt, at ca. 50 % af baggrundsstrålingen her på Jorden kommer fra kosmos. Hvilke typer stråling udsender egentlig? Hvor stor procentdel af hver type stråling? Hvorfor lige netop disse typer stråling?

Læs mere

Hastighed og tid

27. august 2017

Hvis jeg klokken 12.00 starter med at flyve, hvor hurtigt og højt skal jeg flyve for at klokken er 12.00 hele tiden ?

Læs mere

Bruger et tomt køleskab mere energi end et fuldt?

26. april 2017

Forestil dig et tomt køleskab, der er på 5 grader. Så putter man en kølevare ind i køleskabet, der også er 5 grader. Vil køleskabet bruge mere strøm i længden, end hvis der ikke var noget deri?

Læs mere

Bølger ved kysten

21. marts 2017

Jeg har bemærket, at bølger ved stranden altid går næsten parallelt med kysten og feks. aldrig vinkelret. Har det har noget at gøre med interferens med refleksionerne eller...hvad er forklaringen...findes der lignende fænomener i forbindelse med andre bølger, f.eks. lys?

Læs mere

Vejer man mindre ved ækvator?

20. marts 2017

Jeg har et spørgsmål om vægt, jeg har hørt at et menneske skulle veje mindre ved ækvator end i Danmark, på grund af centrifugalkraften, er det rigtigt, og isåfald hvor meget?

Læs mere

Bestemmelse af grundstoffer

05. marts 2017

Jeg har to ens hermetisk lukkede glasbeholdere, hvor der er atmosfærisk luft i den ene og brint i den anden. Findes der måleudstyr (laserlys e.lign.) som kan 'udpege' hvilken af beholderne der indeholder brint? Løsningen skal helst være baseret på ensidig måling – uden spejle eller lign. på 'bagsiden' af beholderne.

Læs mere

Teorien om Alting

05. marts 2017

Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Jeg undres over konsekvenserne af en forenet felt-teori, hvis/når en sådan findes: Vil ”Teorien om Alting” slå Schrödingers Kat ihjel? Eller med andre ord - frit efter Einstein: Man kommer til at tage terningerne fra Gud!

Læs mere

Termokaffes afkøling

14. november 2016

Her i huset har vi en diskussion omkring brugen af vores termokande J.

Min hustru mener, at man med fordel kan ”forvarme” termokanden ved at hælde varmt vand i den, og hælde det varme vand ud lige inden man hælder varm nybrygget kaffe i termokanden. Jeg mener at ”forvarmningen” ikke har nogen effekt.

Læs mere

Dyner og termisk isolering

14. november 2016

Hvilken rækkefølge af dynerne er bedst i forhold til at holde bedst muligt på varmen? Vi har 2 dyner, den ene er tykkere end den anden. Min kæreste mener, at det er ligegyldigt om man ligger med den gode dyne nederst på sig, og den dårlige dyne ovenpå, eller om man...

Læs mere

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11