– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2011

 
Nyheder 2011

    1 2 3 4    

Kulturnatten på NBI - er det her en rockkoncert?

17. oktober 2011

Kulturnatten på NBI - er det her en rockkoncert?Er det her en rockkoncert? – nej, det er såmænd køen for at komme ind og høre et fysikforedrag om 'Teorier for det allermindste' med Holger Beck Nielsen, der tiltrak hundreder af gæster til hans foredrag.

Læs mere

Verdensførende forsker og nyt Grundforskningscenter til Niels Bohr Institutet

07. oktober 2011

Verdensførende forsker og nyt Grundforskningscenter til Niels Bohr InstitutetCharles Marcus, der er en af verdens absolut førende forskere indenfor nanofysik, har fået en bevilling på 61 mio. kr. fra Danmarks Grundforskningsfond til at danne et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Institutet

Læs mere

NEEM iskerneboringen i Grønland giver omfattende nye resultater

06. oktober 2011

NEEM iskerneboringen i Grønland giver omfattende nye resultaterBoringen gennem indlandsisen ved NEEM (77 N, 51V) blev afsluttet i august, og nu kan forskerne begynde at gøre status over, hvorvidt boringen var en succes. 14 nationer deltog i det videnskabelige arbejde.

Læs mere

'Mørk energi' og 'mørkt stof' i fokus for Euclid rum missionen

05. oktober 2011

'Mørk energi' og 'mørkt stof' i fokus for Euclid rum missionenDen kommende europæiske Euclid rummission, som European Space Agency netop har udvalgt til opsendelse i 2019, bliver med fremtrædende dansk deltagelse. Space Science Center ved Københavns Universitet og DTU...

Læs mere

66 nye teleskoper skal udforske første solsystemer og ur-universet

03. oktober 2011

66 nye teleskoper skal udforske første solsystemer og ur-universetHvordan er støv- og gasskyer omkring nydannede stjerner blevet til planeter? – og hvor tidligt kan man spore livets byggesten? Det skal danske astronomer udforske med store nye teleskoper, ALMA i Chile.

Læs mere

Lys fra galakse-hobe bekræfter relativitetsteori

28. september 2011

Lys fra galakse-hobe bekræfter relativitetsteoriDet er lykkedes astrofysikere på Dark Cosmology Centre ved NBI at måle, hvordan lys påvirkes af gravitation på vej ud af galaksehobe. Observationerne bekræfter Einsteins gravitations teoretiske forudsigelser...

Læs mere

Kvasarer som kosmiske fyrtårne til afstandsmåling i universet

27. september 2011

Kvasarer som kosmiske fyrtårne til afstandsmåling i universetTil at måle store afstande i rummet har forskere fra Dark Cosmology Centre på NBI, kan astronomerne med god nøjagtighed måle langdistance-afstande ved hjælp af lyset fra kvasarer (aktive sorte huller).

Læs mere

Partikel hurtigere end lyset

23. september 2011

Partikel hurtigere end lysetHelt nye data fra CERN tyder på en partikel, der bevæger sig hurtigere end lysets hastighed. Det bryder med alt, hvad fysikere har sat deres lid til siden Einstein fremlagde relativitetsteorien.

Læs mere

Satellit styrter ned fredag - Danmark næppe i farezonen

20. september 2011

Satellit styrter ned fredag - Danmark næppe i farezonenNASAs udtjente Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) styrter ned på Jorden fredag den 23. september. Præcis hvor og hvornår dele fra satellitten rammer Jorden vides ikke med sikkerhed.

Læs mere

Fire fakulteter lægges sammen til to

19. september 2011

Fire fakulteter lægges sammen til toKøbenhavns Universitets bestyrelse har på et møde sidste torsdag besluttet at give rektor og dekanerne til opgave at udarbejde en plan for at forenkle strukturen på NAT, LIFE, FARMA og SUND.

Læs mere

    1 2 3 4