– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2006

Nyheder fra 2006

    1 2 3 4 5

Blandt de mest magtfulde i dansk forskning

20. februar 2006

Dorte Dahl-Jensen fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet er blandt de mest indflydelsesrige forskere ifølge Ugebladet Ingeniøren, som har kåret de 30 mest magtfulde personer i dansk forskning.

Læs mere

Åbent Hus 23/2-06

15. februar 2006

Hvad skal man vælge? At vælge uddannelsesretning er et valg, der har betydning for resten af dit liv. Derfor er det en god idé, at du besøger uddannelsesstedet på den studieretning, som du synes er interessant, og som du kunne tænke dig at vælge.

Læs mere

Astrofysisk opdagelse

06. februar 2006

Gennem de sidste 50 år har man inden for astrofysikken forudsagt, at der må findes en tynd 'film' af millioner grader varm gas rundt omkring galakser som vores egen galakse - Mælkevejen. Men først nu har man observeret en sådan galakseatmosfære.

Læs mere

Ny professor i teoretisk fysik

03. februar 2006

Teoretisk fysiker med alsidige forskningsinteresser, et stort talent for formidling og hang til filosofi. Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet har fået ny professor, og han er ikke helt almindelig.

Læs mere

Ung Eliteforskerpriser til lyse hoveder

26. januar 2006

Professor Eske Willerslev og lektor Jesper Nygård fra Niels Bohr Institutet er blevet hædret med hver sin Ung Eliteforskerpris fra Det Frie Forskningsråd.

Læs mere

Første jordlignende planet opdaget

25. januar 2006

Et stort, internationalt hold af astrofysikere med dansk deltagelse har gjort en bemærkelsesværdig opdagelse med den danske kikkert på det Europæiske Syd Observatorium i Chile.

Læs mere

Niels Bohr Lecture

23. januar 2006

A physicist looks at biology, again

Læs mere

NBI topscorer

04. januar 2006

Ingeniøren har udpeget fem bud på den bedste naturvidenskabelige forskning i 2005. Kriteriet for at komme i betragtning har udelukkende været, at forskningsresultatet ligger inden for det naturvidenskabelige eller tekniske område og er offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift inden udgangen af november 2005.

Læs mere

    1 2 3 4 5