NBI Update 2017 - Februar (21/02) – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

21. februar 2017

NBI Update 2017 - Februar (21/02)

21. februar 2017 

Første skridt mod lysbaserede kvantenetværk

Avancerede fotoniske nanostrukturer er stærkt på vej til at revolutionere kvanteteknologi til for eksempel kvantenetværk baseret på lys. Forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har nu udviklet de første byggesten til at kunne konstruere komplekse kvantefotoniske kredsløb til kvantenetværk. Denne rivende udvikling indenfor kvantenetværk markeres med en artikel i det prestigefulde videnskabelige tidsskrift, Nature.


Professor Peter Lodahl i kvanteoptiklaboratoriet på Niels Bohr Institutet i København. (Foto: Ola Jakup Joensen, NBI).

Læs mere >>
Read more >>

Stem på Årets Danske Forskningsresultat

10 kandidater er nomineret til prisen Årets Danske Forskningsresultat 2016. Nu er det op til dig at stemme på det resultat, du synes, er det allerstørste.

Stem på årets danske forskningsresultat her >>

Lønforhandling 2017

De lokale lønforhandlinger foregår i april og maj. Medarbejdere skal kontakte deres tillidsrepræsentant med lønønsker. Selvforhandlere skal sende anmodninger om lønforhandling til Betina Dam Sørensen. Læs mere om processen her >>

Nyopdaget mekanisme i celler kan regulere immunforsvaret

Specielle proteiner har stor betydning for cellers funktion og spiller en vigtig rolle i immunforsvarets processer og effektivitet. Forskere fra bl.a. Niels Bohr Institutet har observeret, hvordan koncentrationer, der varierer i tid kan påvirke celler, og de har påvist eksistensen af en mekanisme, som på en ny måde kan kontrollere produktionen af proteiner, der sættes i forbindelse med bekæmpelse af sygdomme, heriblandt kræft og Alzheimers. Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift, Cell Systems.


M
athias Heltberg, ph.d.-studerende og Mogens Høgh Jensen, professor i Biokompleksitet på Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet har påvist eksistensen af en mekanisme, som kan kontrollere produktionen af proteiner, der er essentielle for at undgå alvorlige sygdomme, heriblandt kræft og Alzheimers. (Foto: Ola Jakup Joensen)

Læs mere >>
Read more >>

Jacob Kirkensgaard modtager Jens Martin-prisen 2016

Til Niels Bohr Institutets kickoff blev prisen for Årets Underviser på Niels Bohr Institutet, Jens Martin Knudsen-prisen, tildelt til Jacob Judas Kain Kirkensgaard og holdet bag kurset ”Lineær Algebra og Klassisk Mekanik. Holdet bestod ud over Jacob af Jonas Søgaard Juul, Jesper Bruun og Tine Bryder Nielsen.


Jacob, Jonas, Jesper og Tine havde lagt et stort arbejde i den didaktiske udvikling af kurset, som er et obligatorisk kursus for bachelorstuderende på nanoscience. De har bl.a. arbejdet med Flipped Classroom, som er et alternativ til den traditionelle forelæsning.

Læs mere >>


<< ÅBENT HUS 2017 onsdag den 1. marts mellem kl. 13 og 17 >>

Carlsberg eksporterer til Mars

Morten Bo Madsen, leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet har fået en bevilling på 2,5 millioner kroner fra Carlsbergfondet til projektet: A Field Trip 250 million km from home – Salary for Essential Expert and Materials and Parts for Danish Experiments on NASA’s 2020 Mars Mission.

Morten Bo Madsen, leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet. (Foto: Ola Jakup Joensen, NBI).

Muligheden for, at der kan eksistere liv på Mars har altid tiltrukket videnskabelig interesse. Liv, som vi kender det, er afhængigt af vand, og forskerne ved, at Mars tidligere har haft store mængder af flydende vand, mens der nu er masser af vand i form af is.

Læs mere >>
Read more >>

VILLUM FONDENS årslegat for 2017

Most of the world is dark

Jens Hjorth, astronomer and recipient of Denmark’s largest individual research award - the VILLUM FONDEN’s 2017 Annual Award - for breakthroughs in the field of cosmology.

Professor Jens Hjorth, Dark Cosmology Centre (DARK)

"The universe is dark – and mainly consists of dark matter and dark energy. Only 5% of the universe is composed of luminous matter from galaxies, planets and stars. Yet little is known about the rest of the universe. But we do know that it is there, because dark matter interacts with gravitational forces," according to Professor Jens Hjorth.

Read more >>
Læs mere >>

PhD fellow in Exoplanets

20. februar 2017

Deadline: April 15, 2017
The PhD candidate will join the research group of Lars A. Buchhave at Centre for Star and Planet Formation and the Niels Bohr Institute.

Læs mere

Postdoc in Complex Systems

24. januar 2017

Deadline: March 15, 2017
You should have a Ph.D. in theoretical physics, geo/atmospheric science, applied mathematics or a related field.
 

Læs mere

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk