NBI Update 2016 - November nr. 1 (17/11) – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2016 > November nr. 1

17. november 2016

NBI Update 2016 - November nr. 1 (17/11)

17. november 2016 

Marianne Vestergaard får Københavns Universitets undervisningspris, 2016

Marianne Vestergaard er lektor i astrofysik på Niels Bohr Institutet. Hun forsker i de kæmpemæssige sorte huller, der befinder sig i centrum af fjerne galakser. Kvasarer er såkaldte ’aktive’ sorte huller, som vokser sig store ved at ’opsluge’ den omkringliggende gas. Marianne Vestergaard forsker i de fysiske processer i kvasarerne - deres struktur og udvikling, og hvordan kvasarerne påvirker deres omgivelser. Hun tildeles Københavns Universitets undervisningspris, 2016 for sin engagerede og aktive undervisning.

Lektor i astrofysik på Niels Bohr Instituttet, Marianne Vestergaard får Københavns Universitets undervisningspris, ’Årets Harald’, 2016.

”Det er en stor ære for mig at modtage universitetets undervisningspris, og jeg er meget taknemmelig for den anerkendelse, jeg får af min undervisning med tildelingen af denne pris”, siger Marianne Vestergaard. Hun er indstillet til prisen af de studerende, fordi hun er en underviser, der lærer dem meget mere, end hvordan universet fungerer.

Læs mere >>
Read more >>

Jens Jørgen Gaardhøje medlem af EU-science komité

Professor Jens Jørgen Gaardhøje er blevet udnævnt til medlem af Science Advisory Board i EU

Jens Jørgen Gaardhøje, professor i Center for Partikelfysik på Niels Bohr Institutet er blevet udnævnt til medlem af den rådgivende komité, Science Advisory Board i den europæiske organisation ScienceEurope i Bruxelles.

ScienceEurope er dannet af europæiske fondsstyrelser og forskningsorganisationer for at udvikle det europæiske forskningsområde (ERA) og udforme målsætninger, prioriteter og strategier for forskningen i Europa.

Læs mere >>
Read more >>

Anja C. Andersen får tildelt H.C. Ørsted Medaljen

Astrofysiker Anja Cetti Andersen er ikke bare en dygtig forsker – hun er også en dygtig formidler. Med sin levende fortællemåde formår hun at fortælle om rummet og astronomien, så alle bliver grebet af den spændende forskning.

Med sin levende fortællemåde formår Anja C. Andersen at fortælle om rummet og astronomien, så alle bliver grebet af den spændende forskning.

Som en anerkendelse af Anja Andersens enestående evne til at formidle både astronomi og fysik tildeles hun H.C. Ørsted Medaljen i sølv. Medaljen gives af Selskabet for Naturlærens Udbredelse, og den overrækkes af selskabets protektor, Hendes Majestæt, Dronning Margrethe.

Læs mere >>
Read more >>

Resultat af lønforhandling

Her kan du se resultatet af årest lønforhandling >>

Afskedsreception torsdag 15. december 2016 kl. 15.00 - 17.00

Robert Feidenhans'l takker af som institutleder på Niels Bohr Institutet, I den anledning inviteres til afskedsreception.

Læs mere >>

Nye løsninger på tidligere betjentopgaver

Der er lavet nye løsninger på en lang række opgaver, som bl.a. vore tidligere betjente stod for løsningen af.

NBI-håndbogen er blevet opdateret, punkt for punkt. Kig på punkterne under 'Bygninger og Service' >> og du vil se, hvordan de enkelte opgaver løses nu.

Evt. spørgsmål omkring opgaver i denne forbindelse sendes til Bente Juhl Andersen.

PhD. scholarship in experimental bio- and medical physics

16. november 2016

Deadline: December 15, 2016
A PhD scholarship at the interface between biophysics and medical physics funded by the Lundbeck Foundation is available at the Niels Bohr Institute.

Læs mere

Postdoc in Theoretical Condensed Matter Physics

15. november 2016

Deadline: December 15, 2016
Candidates should hold a PhD degree in physics and have relevant experience in condensed matter theory and/or quantum information physics.

Læs mere

Institutleder til Niels Bohr Institutet

14. november 2016

Institutleder til Niels Bohr InstitutetAnsøgningsfrist: 4. december 2016
Vi søger en fremragende kandidat med stor interesse for ledelse af forskning og undervisning til stillingen som institutleder på Niels Bohr Institutet.

Læs mere

Associate professor in astrophysics

31. oktober 2016

Deadline: November 23, 2016
We seek an individual with a strong background in exoplanetary and stellar astronomy, with the ability to bring frontline exoplanet observational techniques.

Læs mere

PhD fellow in Submillimeter Astronomy

18. oktober 2016

PhD fellow in Submillimeter Astronomy at Centre for Star and Planet FormationDeadline: November 30, 2016
The successful candidate will work on data from large ALMA programs focusing on the presence and distribution of complex molecules close to young stars.

Læs mere

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk