NBI Update 2016 - Januar nr. 1 (21/1) – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

21. januar 2016

NBI Update 2016 - Januar nr. 1 (21/1)

21. januar 2016 

SCIENCE Formidlingspris 2015

RECEPTION

For Troels Petersen fredag den 22. januar 2016 kl. 15.00 i Niels Bohr Institutets kantine, Blegdamsvej 19.

Syv forskere fra Niels Bohr Institutet får bevillinger fra Villum Fonden

Niels Bohr Institutet har i år opnået syv bevillinger fra Villum Fondens Young Investigator Programme, der uddeles til yngre lovende forskere.

Bevillingerne er inddelt i to kategorier, én for adjunkter, der typisk modtager 4-5 mio. kr. til et forskningsprojekt, og én for lektorer, der typisk modtager 6-7 mio. kr. Forskningsprojekterne er for max. 5 år. Bevillingerne uddeles officielt den 22. januar ved et arrangement i Den Sorte Diamant

Læs mere >>
Read more >>

Georgios Magdis får bevilling fra Villum Fonden

Georgios Magdis, der er adjunkt på Dark Cosmology Centre, Niels Bohr Institutet, har fået en bevilling på fem mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator Programme.

Georgios Magdis har fået en bevilling på fem mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator Programme.

Efter kandidatgraden i 2005 i Grækenland tog Georgios Magdis til Oxford i England for at tage en ph.d., som han blev færdig med i 2008. Derefter arbejdede han først som postdoc på Service d'Astrophysique, CEA Saclay i Frankrig og efterfølgende i Oxford.

I november 2015 blev Georgios Magdis ansat som adjunkt på Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Her er han tilknyttet Sune Tofts ERC-projekt ’Connecting the Extreme’.

På opdagelsesrejse gennem universets historie

Georgios Magdis forsker i dannelsen og udviklingen af galakser gennem universets historie. Han vil prøve at opklare, hvad principperne i galakserne er for at danne stjerner. Hvad er de fysiske mekanismer? En stjerne dannes af skyer af gas, der fortættes og bliver mere og mere kompakt, så skyen til sidst er en kæmpe kugle af varm gas. I dens indre sker der sammensmeltning af brint- og helium-kerner ved fusionsprocesser, der skaber ekstrem varme og energi, som får stjernen til at lyse.

Læs mere >> 
Read more >>


<< Tilmelding til Kick-off 2016 her >>

Vejledning: Har du spørgsmål til Absalon eller andre digitale læringsredskaber, så er IT Learning Center klar til at hjælpe dig på itlc@science.ku.dk

Nyhedsbrev: Få tips og tricks, nyheder og inspiration om online og blended learning direkte i din indboks ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her >>

Denne gang om foredrag med professor Eske Willerslev, arbejdsulykker i 2015, og vindere af julekonkurrencen >>

Informationsmøder med Innovationsfonden:

Date: Monday, February 29, 2016, from 9:00 AM to 12:00 PM
Location: A1-01-01, Bülowsvej 17, Frederiksberg
Price: Free
Organizer: SCIENCE, SUND og BRIC Research Support
Contacts: helle.hald@sund.ku.dk

Innovationsfonden holder informationsmøde på KU

Kom og bliv klogere på fondens opslag i 2016, når Innovationsfonden besøger KU d. 29. februar kl. 9-11. Mødet er for alle interesserede på KU.

Innovation Fund Denmark visits UCPH for an information meeting

Come and learn about the fund's calls in 2016 when Innovation Fund Denmark visits UCPH February 29th 9 - 11 AM. The meeting is for anyone interested at UCPH.

PhD fellow in Quantum Electro- and Optomechanics

28. december 2015

PhD fellow in Quantum Electro- and OptomechanicsDeadline: February 1, 2016
Knowledge and experience in any of these fields is a plus, but not a necessity. Enthusiasm to acquire, apply and advance scientific skills in a dynamic, dedicated team is key.

Læs mere

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk