NBI Update 2015 - September nr. 1 (10/9) – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2015 > Septembernr. 1

10. september 2015

NBI Update 2015 - September nr. 1 (10/9)

10. september 2015 

Rumstationen set fra Chile

Her et lidt specielt billede af den internationale rumstation med Andreas Mogensen ombord.

Uffe Gråe Jørgensen, astronom på Niels Bohr Institutet leder et projekt kaldet MiNDSTEp til at finde Exoplaneter.  Projektet har kørt i flere år fra det danske 1.54m teleskop på ESOs La Silla observatorium i Chile.

Læs mere >>
Read more >>

Pavel Naselsky får 6 mio. kr. til forskning i universets skabelse

Pavel Naselsky, professor i forskningsgruppen, Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi på Niels Bohr Institutet har fået en bevilling på 6 millioner kr. fra Villum Fonden til opførelse af et splinternyt teleskop på Indlandsisen på Grønland.

Pavel Naselsky har fået en bevilling på 6 millioner kr. fra Villum Fonden til opførelse af et teleskop på Indlandsisen på Grønland.

Teleskopet, kaldet DeepSpace skal se langt ud i rummet for at observere stråling fra det tidlige univers. Teleskopet skal placeres på Summit i Grønland indenfor de næste tre år. Summit ligger i midten af Grønland på højderyggen af den mere end tre kilometer tykke indlandsis.

”Atmosfæren over Grønland er meget klar og gennemsigtig, da der er meget lav luftfugtighed på grund af kulden. Det er derfor optimale betingelser til at se langt ud i rummet for at observere lys fra det allertidligste univers”, fortæller Pavel Naselsky, der med et skævt smil tilføjer, at hvad der er dårlige betingelser for mennesker, er gode betingelser for videnskaben.

Læs mere >> 
Read more >>


<< Read about the Amelia Earhart Fellowship 2016 here >>

Til undervisere på KU

Vi har brug for din hjælp! Vi håber, du vil opfordre dine studerende til at indsende et idéprojekt tilIARU Global University Climate Forum’ - og dermed få muligheden for at deltage i COP21 sammen med topforskere og studerende fra hele verden.

Grøn Campus på KU støtter idékonkurrencen og vil sende KU-studerende gratis afsted til klimatopmøde i Paris, hvis de har et godt projekt (det er helt ok, at projekterne ikke er færdigudviklet, men stadig på idéplanet). Idéprojekterne skal have en målbar bæredygtig effekt på campus, i lokalsamfundet eller i en bredere kontekst.

Har du haft studerende, som har lavet et spændende studieprojekt om bæredygtighed - eller kender du nogle, som kan have interesse i at udvikle et nyt bæredygtigt projekt?  Så kan du være personen, som sikrer dem en tur til COP21 i november.

Giv dem en mundtlig opfordring om at indsende deres idé. Spred også gerne nedenstående mail.

Deadline for indsendelse af idé er d. 1. oktober.

Vi håber du har lyst til at hjælpe, så vi kan få sendt nogle dygtige studerende afsted, som kan repræsentere KU!

Udsigt til store besparelser på uddannelser

Lørdag annoncerede regeringen en spareplan, der vil fjerne 3,3 mia. fra de videregående uddannelser. Udspillet møder bred kritik, men regeringen har på forhånd flertal for besparelserne.

Lørdag bebudede regeringen omfattende besparelser på uddannelsesområdet. Med regeringsudspillet lægges der op til, at gymnasier, universiteter og øvrige uddannelsesinstitutioner skal levere besparelser på 8,7 milliarder kroner de næste fire år, heraf skal de videregående uddannelser spare 3,3 milliarder kroner.

Læs mere >>


<< Se hvordan du kommer i kontakt med MIBB >>

Resultat af årets lønforhandling

Se resultatet af årets lønforhandling på Niels Bohr Institutet her >>

Industriteknikerlærling til forskningsinstrumentering på Niels Bohr Institutet

10. september 2015

Deadline: 19. oktober 2015
Du kommer til at arbejde med mange typer af mekanisk bearbejdning: Drejning, fræsning, skæring, skruestiksarbejde samt opstilling og programmering af CNC styrede maskiner.

Læs mere

2 Post Doctor positions within Industrial Applications of Small-Angle X-ray and Neutron Scattering

10. september 2015

Deadline: October 15th, 2015
The ideal candidate has a Ph.D. degree within a relevant area such as Physics, Biophysics, Structural Biology or Nano-Science and a documented strong track record within small...

Læs mere

PhD fellow (fully funded scholarship) in modelling of ocean-atmosphere-cryosphere interactions in the Arctic

02. september 2015

Deadline: October 1st, 2015
The focus will be on Arctic interactions between atmosphere, sea ice, and ocean and their possible control on the Greenland Ice Sheet.

Læs mere

PhD fellow in Physical Oceanography

26. august 2015

Deadline: October 15, 2015
The candidate will determine how changes in the North Atlantic and Southern Ocean winds are transmitted throughout the various ocean basins.

Læs mere

Postdoc of Condensed Matter Theory

04. august 2015

Deadline: September 18, 2015
The content of the job is broadly defined, but important topics are the role of correlations, coexisting magnetic and charge order, and spin and charge fluctuations.

Læs mere

PhD fellow in Silicon-germanium based spin qubits at the Center for Quantum Devices

22. juni 2015

PhD fellow in Silicon-germanium based spin qubits at the Center for Quantum DevicesDeadline: October 15, 2015
The candidate should have experience in an experimental physics laboratory and a bachelor, master, or undergraduate degree in physics. Previous experience in nanofabrication...

Læs mere

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk