NBI Update - Marts nr. 2 (20/3) – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

20. marts 2014

NBI Update - Marts nr. 2 (20/3)

20. marts 2014 

Johan Samsing får hæderfuldt ’Einstein Fellowship’

Johan Samsing, der netop er ved at færdiggøre sin ph.d. på Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Institutet, har netop fået tildelt et af astrofysikkens mest prestigefyldte forskningsstipendier, det såkaldte ’Einstein Fellowship’.

Johan Samsing, der netop er ved at færdiggøre sin ph.d. på Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Institutet, har netop fået tildelt et af astrofysikkens mest prestigefyldte forskningsstipendier, det såkaldte ’Einstein Fellowship’.  Det uddeles hvert år af NASA, og vinderne findes gennem en international konkurrence.

"Jeg har arbejdet hårdt de sidste år, men havde dog alligevel aldrig troet, at jeg kunne konkurrere med de bedste studerende over hele verden og så tilmed vinde. Jeg har nu fået en helt utrolig mulighed for at studere flere af universets mysterier, og jeg glæder mig bare til at starte. Det bliver rigtigt spændende”, udtaler Johan Samsing.

Læs mere >>
Read more >>


Efter en større renovering af dækket bagved instituttet på Blegdamsvej, der har stået på siden i sommers, er det nu omsider muligt at parkere på området igen, hvilket gerne skulle give Magnoliehaven en chance for komme til hægterne igen.

 

 Vær med til at kåre "Årets underviser ved SCIENCE 2014"

 Send dit forslag senest den 25. april 2014

The Ig Nobel Prize - Denmark tour: Gratisarrangement

"Skøre" Nobelpriser i Festsalen

Ig Nobel er blevet kaldt "De Skøre Nobelpriser", fordi de hvert år gives til forskning, der besvarer spørgsmål som de færreste ville drømme om at stille. Forskning, der inspirerer til et godt grin, men også til omtanke. Derfor er arrangementet i festsalen en oplagt mulighed for at invitere sin indre nørd, sine klogeste venner eller hele sin gymnasieklasse med til tankevækkende underholdning.

The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på letforståeligt engelsk.

After several requests – and with generous support from Carlsbergs Mindelegat – we are able for the first time to invite the alternative Nobel Prize – the Ig Nobel Prize – to the University of Copenhagen. Meet three researchers who have received the Ig Nobel Prize and the founder of the prize – mathematician Marc Abrahams.

Read more/læs mere >>

Tid: 26. marts 2014, kl. 19:00-21:00
Sted: Festsalen, Frue Plads 4, 1168 København K. Googlemaps: https://goo.gl/maps/x343B

Tilmelding her >>

Nye folk i NBI kommunikation


Læs mere om deres baggrund, og hvad de skal arbejde med >>

<< Read more and join the NBI CakeTeam >>

 

New container for empty toners

Blegdamsvej has gotten a new container only for empty toners which is located with the other containers.

  • By using the new container the toners will be recycled instead of going to waste.
  • Yet another step towards a more green and sustainable NBI.
  • If the container is a success another one will be placed at Rockefeller.

Klik på billedet til højre for at se tegningerne i en større udgave >>

NBIs rekvisitionssystem

NBIs rekvisitionssystem er nu tilrettet, så alle nye alias’er (= projektnumre i det gamle system) er tilgængelige. Det vil sige, at sager/projekter, der er oprettet efter overgangen til Navision, nu også er tilgængelige.

For rekvisitioner, der ikke vedrører eksternt finansierede projekter, er der indlagt alias’er, der vedrører ordinær virksomhed (de kan ses i bunden af listen over sagsopgaver).

Hvis du støder på fejl eller uklarheder i rekvisitionssystemet, er du velkommen til at kontakte Peter Fobian Jensen eller Petter Urkedal.

The NBI requisitions system

The NBI requisitions system has now been updated with the new alias numbers (equivalent to project numbers in the old system). This means that projects created after the transition to the new Navision systems, are now available.

For requisitions which are not financed by external funds, a list of aliases for ordinary expenses is provided (at the bottom of the list of project tasks).

If you encounter any errors or ambiguities please contact Peter Fobian Jensen or Petter Urkedal.

Første danske astronauts mission til rummet mangler et navn

I oktober 2015 rejser Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, på mission til Den Internationale Rumstation. Her skal han blandt andet forske i konsekvenserne af vægtløshed og teste nye teknologier, der kan være med til at bane vejen for fremtidige missioner til fjernere himmellegemer.

Men hvad skal missionen hedde? ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet opfordrer alle til at deltage i den internationale navnekonkurrence, som kan følges på den nye hjemmeside www.esa-astronaut.dk.

Om navnekonkurrencen

  • Navnekonkurrencen lanceres på www.esa-astronaut.dk den 7. marts 2014
  • Forslag til navn og begrundelse indsendes til ESA via www.esa-astronaut.dk
  • Vinderen af navnekonkurrencen kåres af ESA og offentliggøres i april 2014
  • Vinderen får et indrammet missionslogo, signeret af Andreas Mogensen.

Læs mere her >>

Fysik Fagråd undersøger studerendes forsinkelse

Fysisk fagråd har på eget initiativ lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt de fysikstuderende for at få et dybere indblik i, hvor meget de studerende er forsinket, hvorfor de er det, og hvad man i fremtiden kunne gøre for at gøre forsinkelsen mindre.

Undersøgelsen er ved at blive færdiggjort, og prorektor Lykke Friis var inviteret til møde med fagrådet for at høre om undersøgelsen og de foreløbige konklusioner. En del af konklusionerne ligger fint i tråd med dem fra 12 mandsudvalget og peger konkret på bedre faglig studievejledning, mere fleksible administrative procedurer, bedre planlagt kursusudbud og stresshåndtering, som emner der burde arbejdes konkret med.

Det bør nævnes, at blandt de bachelorstuderende, der blev færdige i året 2012/2013, var 90% færdige inden for de forventede 4 år et bachelorstudium bør tage.

Julie Damms Studiefond 

Ansøgningsfrist 1. maj 2014

Fra fonden kan der i 2014 uddeles beløb til støtte til mandlige danske studerende, der forventer inden for 2 år at afslutte kandidateksamen ved Københavns Universitet med fagene matematik, fysik, kemi, astronomi eller filosofi som hovedfag.

Læs mere på KUnet her >>

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk