NBI Update - Marts nr. 2 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

15. marts 2012

NBI Update - Marts nr. 2

15. marts 2012 

Ny serie af videnskabsfilm i NBI Xplorer

Fysikkens Univers hedder en serie science-TV programmer fra Niels Bohr Institutet. Serien er i fire afsnit og henvender sig til gymnasieelever og andre fysikeinteresserede.

Partikelfysiker Troels Petersen.

Programmerne er en svimlende rejse ind i den atomare fysiks univers, hvor fysikken bliver levendegjort af den engagerede vært, Troels Petersen, der selv er fysiker og som viser og forklarer, hvordan alting fungerer og hænger sammen.

Troels C. Petersen er uddannet fysiker fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet i 2001. Han blev ph.d. i partikelfysik ved Laboratoire de l’Accélérateur Linéaire, LAL Universitet i Paris og har siden arbejdet i San Francisco, på Sidney University i Australien og var i to år ansat på CERN i Schweiz.

Læs mere og se filmene >> 
Read more and watch the movies >> 

 

Hjertestartere på NBI

Der er nu ophængt hjertestartere på HCØ, Rockefeller og NBI på Blegdamsvej. Se hvor du finder dem >>

Studiemiljøpuljen 2012 - søg den nu!

ANSØGNINGSFRIST DEN 10. APRIL KL. 12.00 
Kan du se det for dig? Hvad der skal til for at styrke dit sociale eller faglige studiemiljø? KU har afsat en studiemiljøpulje, som studerende kan søge frem til den 10. april kl. 12.

Du og dine studiefæller kan søge om alt, hvad hjertet begærer. Ansøgninger skal dog have et minimumbeløb på 2000,- kr. og de imødekommes ikke, hvis de vedrører ændringer af bygninger.

Læs mere og søg Studiemiljøpuljen >>

 
<< Køb billet her >>


<< Read more >>

Astronaut, Andreas Mogensen. Foto: ESA.

 

Foredrag med den danske astronaut, Andreas Mogensen

Space Science Center får besøg af den første danske astronaut, Andreas Mogensen, der holder foredrag på H.C. Ørsted Institutet den 30. marts kl. 13:15.

Andreas Mogensen blev udvalgt til astronaut af den europæiske rumfartsorganisation ESA i 2009, som en ud af seks nye europæiske astronauter. Efter halvandet år blev Andreas færdig med grunduddannelsen til astronaut og venter nu på sin første mission til den internationale rumstation ISS.

Læs mere >>

 

Tilmeld dig GRØN DYST og vind op til 50.000 kr.

Projekterne præsenteres på GRØN DYST studenterkonferencen den 22. juni 2012. Hovedpræmien er 50.000 kr.

I år har KU-studerende mulighed for at deltage i GRØN DYST på DTU. Kravet for deltagelse er, at de studerende udarbejder et projekt inden for bæredygtighed, klimateknologi eller miljø, og at projektet indgår i deres uddannelse enten som eksisterende kursus, specialkursus, bachelorprojekt eller som kandidatspeciale.

Deadline: fredag den 30. marts kl. 12:00.

Læs mere om dysten og deltag groendyst.dtu.dk/Tilmelding.aspx

Trykkeriet på Blegdamsvej lukker

Trykkeriet på Blegdamsvej er ved at blive afviklet. Dog kan man indtil 24/4 2012 stadig få udført kopiopgaver samt trykning hos Erik Grønbech.

Læs mere >>

 


<< Læs rapporten "Fra enklave til nøglerolle" >>

Grøn Gerning - KUs kampagne for energirigtige vaner 12.-30. marts 2012

I samarbejde med fakulteterne har Grøn Campus siden 2008 gennemført en ambitiøs indsats for at forbedre brugeradfærden omkring energi på KU.

Formålet er at realisere besparelser på estimeret 7-8 mio. kr. årligt på fakulteternes energiudgifter. Grøn Gerning er overskriften for indsatsen med større kampagner gennemført i 2009 og 2010, som begge resulterede i væsentlige målbare energibesparelser.

Læs mere >>

Massage på NBI / Body Massage

Instituttet har en aftale med en massør, der hedder Susanne. Susanne benytter et lokale på Blegdamsvej.

Alle er velkomne og du tilmelder dig hos Jette, frigalt@nbi.dk. Oplys ud over navn også telefon nr. til brug ved eventuel sidste øjebliks aflysning. Når du har tilmeldt dig kommer du på en e-mail liste. Du får besked via denne e-mailliste, når det er ved at være tid til at massøren skal komme, så du har mulighed for at reservere en tid.

Læs mere / read more >>


<< Read the Brochure >> << Procedure to apply >>

 

Post Doc. in computational support for experimental mathematics (1 position for 3 years)

Deadline: April 2nd, 2012
The e-Science research group is looking for a new colleague for development of software infrastructure and algorithms for experimental mathematics.

Read more >>

2 Ph.D. scholarships in theoretical condensed matter physics

2 Ph.D. scholarships in theoretical condensed matter physics Deadline: May 1, 2012
One position is in the field of quantum science, including topological states in superconductors, and one position in the field of Molcular Electronics.

Read more >>

Coming to DARK with an external grant

Coming to DARK with an external grant The Dark Cosmology Centre (DARK) supports researchers' applications to international and Danish public and private funding agencies. DARK has hosted several grant projects, individuals and research groups.

Read more >>  

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk