NBI Update - August nr. 1 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

09. august 2012

NBI Update - August nr. 1

9. august 2012 

Succesfuld landing på Mars

Mandag den 6. august. Klokken er 6.30 her i Danmark, og ifølge planen skal NASA's sonde Curiosity lande på Mars indenfor den næste time.

Landingen kommenteres af Kjartan Kinch (til venstre),
en af forskerne i en danske Mars-gruppe på Niels Bohr
Institutet.

Danske forskere fra Niels Bohr Institutet er med i projektet, og Morten Bo Madsen, der leder den danske Mars-forskningsgruppe, befinder sig i NASA's kontrolcenter i Pasadena i Californien, hvorfra han rapporterer hjem til Tycho Brahe Planetariet, hvor hundreder af mennesker er samlet for at følge landingen.

Læs mere >> 
Read more >>   

 

 

Varme og smeltning på toppen af Grønlands iskappe

På toppen af den cirka 3 km tykke iskappe på Grønland er temperaturen normalt omkring minus 10-15 grader C om sommeren og ca. minus 60 grader om vinteren. I år har forskere fra Niels Bohr Institutet observeret plusgrader og en betydelig opvarmning og smeltning af det øverste 1½ meter lag sne ved NEEM-iskerneboreprojektet i det nordvestlige Grønland.

NEEM-iskerneboreprojektets lejr ligger ca. 500 km øst for Thule, og forskerne er meget afhængige af vejret – blandt andet fordi transporten ind og ud af lejren sker med Herkulesfly, der er udrustet med særlige ski for at kunne lande på isen, og flyene har svært ved at lande og komme i luften igen, hvis isen er for varm og klistrer til skiene.

Læs mere >> 
Read more >> 

 


Ansøgningsfrist: 27. august 2012 - Søg her >>

Til forskere på SCIENCE

Højteknologifonden har ansøgningsfrist på projekter og platforme i august, hvor der også er ansøgningsfrist på Det Frie Forskningsråds postdoc ansøgninger.

Det Strategiske Forskningsråd har deadline på fase 2 ansøgninger i starten af september, ERC’s calls er lige kommet i dag, med deadlines der begynder i oktober ff, mens Det Frie forskningsråds hovedansøgningsfrist for 2013 ligger i november 2012.


More about the workshop and registration >>

HR Arbejdsmiljø og Samarbejde

Nyhedsbrev nr. 201, uge 32, 2012, årgang 14
Læs om DHL Stafetten fredag den 31. august 2012 og universiteternes arbejdsmiljø-konference 2012 på Munkebjerg Hotel i Vejle, d. 22.-23. oktober >>

Stefan Rozental og Hanna Kobylinski Rozentals fond

Der ydes støtte til studerende med hovedfag i fysik eller historie, der læser på sidste år ved Københavns Universitet.

Ansøgning: Vedlæg oplysninger og begrundelse for ansøgningen, en beskrivelse af specialeområde samt referencebreve/anbefalinger og karakterudskrift. Husk at påføre CPR-nr. Ansøgningen med bilag bedes fremsendt i fire eksemplarer.

Ansøgningsskema: Nej Ansøgningsfrist: 15. september 2012

Ansøgningen stiles til: Bruun & Hjejle, Nørregade 21, 1165 København K. Att. Fondsadministrationsleder Mette Bruun.

Mere om fonden her >>


More about the International PHD Program >>

Coming to QDev with an external grant

Deadline: No deadline
Center for Quantum Devices (QDev) supports researchers’ applications to international and Danish public and private funding agencies.

Read more >>

Coming to DARK with an external grant

Coming to DARK with an external grantThe Dark Cosmology Centre (DARK) supports researchers' applications to international and Danish public and private funding agencies. DARK has hosted several grant projects, individuals and research groups.

Read more >>

Ph.D. position in Theoretical Quantum optics

Ph.D. position in Theoretical Quantum opticsDeadline: August 15th, 2012
The project will focus on optomechanical systems and in particular the possibility of using the cooling of optomechanical systems to cool electrical circuits.

Read more >>

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk