NBI Update - September nr. 1 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2010 > September nr. 1

09. september 2010

NBI Update - September nr. 1

9. september 2010 

Voldsomme klimaskift er uforudsigelige

Frygten for, at den globale temperatur kan ændre sig med rivende hast og forårsage voldsomme klimaforandringer, der kan få katastrofal betydning for mange lande og befolkninger, er stor verden over.

Men hvad forårsager klimaskift, og er det muligt at forudsige fremtidens klima-forandringer? Nye forsknings-resultater fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet viser, at det kan skyldes en ophobning af forskellige kaotiske påvirkninger, og at det derfor vil være svært at forudsige. Resultaterne er netop offentliggjort i Geophysical Research Letters.

Læs mere >>
Read more >>

Stjerne med planetsystem og mulig super-Jord fundet

Den første Sol-lignende stjerne med et planetsystem bestående af to store planeter på størrelse med Saturn, som begge formørker stjernen og muligvis endnu en planet af super-Jord størrelse, er observeret med NASAs Kepler Mission af forskere fra blandt andet Niels Bohr Institutet. Opdagelsen er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift, Science.

Stjernen og planeterne befinder sig i vores galakse, Mælkevejen. Opdagelsen af det sol-lignende planetsystem er baseret på syv måneders observationer med NASAs Kepler satellit, der er designet til at måle frekvensen af planeter på størrelse med Jorden i den beboelige zone omkring stjerner af samme type som vores Sol. Planeter udenfor vores solsystem kandes exo-planeter.

Læs mere >>
Read more >>

Se Mars film og foredrag på DR2 

Se Mars film og foredrag på DR2

I september og oktober måned vil der i Danskernes Akademi på DR2 blive vist en serie udsendelser om Niels Bohr Institutets Marsforskning.

Læs mere >>


Se en forstørrelse af billedet >>

 

Application period: 15th of June - 30th of September 2010
http://www.ambafrance-dk.org/spip.php?article526

The Programme is managed by the Scientific Service at the French Embassy in Denmark.

Read more >>


Læs mere >>


Læs mere og tilmelding >>

To stillinger som softwareudviklere

09. september 2010

To stillinger som softwareudviklereDeadline:  23. september 2010
To stillinger som softwareudviklere er ledige til besættelse ved NBI. Stillingerne er uden tidsbegrænsning, så længe der findes ekstern finansiering til formålet.

Læs mere

Projektkoordinator søges til Øresund Materials Innovation Community

19. august 2010

Projektkoordinator søges til Øresund Materials Innovation CommunityDeadline: 10. september kl. 12.00
Ved Københavns Universitet opslås en projektkoordinatorstilling til et nyt projekt: Øresund Materials Innovation Community (ØMIC).

Læs mere

Blegdamsvej 17 - 2100 KBH Ø. - Telefon: 353-25340 - Email: joensen@nbi.dk