NBI Update - Oktober nr. 1 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2009 > Oktober nr. 1

08. oktober 2009

NBI Update - Oktober nr. 1

8. Oktober 2009 

Klaus Mosegaard ny viceinstitutleder

Geofysiker Klaus Mosegaard er udnævnt til ny viceinstitutleder på Niels Bohr Institutet og bliver samtidig udnævnt til professor.

”Det vigtigste ved mit nye job som viceinstitutleder for undervisning består i at sørge for, at det at studere fysik er tiltrækkende. Vi skal overbevise de unge om, at det at læse fysik er et af de allermest spændende studier, og samtidig skal vi holde en meget høj standard, så vi kan klare os i fremtidens internationale konkurrence med de førende universiteter i verden”, siger Klaus Mosegaard.

Læs mere >>

Thomas Døssing går af som viceinstitutleder

”Det er en højt skattet viceinstitutleder, der nu efter eget valg stopper på posten, hvor han har ydet en eminent indsats”, siger institutleder John Renner Hansen.

Fem år har Thomas Døssing været viceinstitutleder for undervisning, og der er sket rigtigt meget i den tid. ”Det er mig, der har siddet med overblikket over undervisningen, så min opgave har været at inspirere underviserne og prøve få skabt en helhed, så det hænger sammen for de studerende” forklarer Thomas Døssing, der også synes, at det har det været rigtigt spændende at diskutere med repræsentanter for de studerende og følge med i initiativer til undervisning i de nye forskningsområder.

Læs mere >>

HERCULES 2010

Higher European Research Course for Users of Large Experimental Systems

Neutron and synchrotron radiation for Physics and chemistry of condensed matter or Biomolecular structure and dynamics

Læs mere >> 

 

Publikationer for 2008 

Indtastningen af NBI's publikationer for 2008 er færdig, og der er en markant stigning i antallet af publikationer sammenlignet med 2006 og 2007.

  • Status 2006: 351
  • Status 2007: 381
  • Status 2008: 503

Gallafest 2009 på NBI

I lørdags blev den traditionsrige gallafest for Fysikere afholdt for andet år i træk. Over 300 fysikere, studerende, (og gamle studerende) og ansatte, var mødt op i vandrehallen på HCØ i deres stiveste puds til fest og dans.

Læs om det vellykkede arrangement >>

   
   

Kontanter skal fremover hentes på HCØ

Vi besluttede i forbindelse med budgetreduktionerne i foråret at lukke kassen på Rockefeller. Nu er de praktiske spørgsmål faldet på plads, og vi lukker kassen med udgangen af september. Fra 1. oktober kan vi i stedet bruge kassen på HCØ i nordenden af vandrehallen, når det er nødvendigt at udbetale kontanter.

Ligesom hidtil forsøger vi dog at holde kontantudbetalingerne på et absolut minimum og i stedet foretage bankoverførsler. Der er dog enkelte situationer, hvor det er nødvendigt at udbetale kontanter.

Ansatte, der skal afholde en udgift på højst 3.000 kr. og ikke ønsker at lægge beløbet ud, kan få et forskud i kontaktkassen på HCØ.

Gæster kan få udbetalt dagpenge eller huslejerefusion kontant eller via bankoverførsel. Kontantudbetaling af beløb over 12.000 kr. kræver forudgående godkendelse fra kassereren.

Alle udbetalinger skal kontrolleres af en regnskabsmedarbejder og anvises inden kontantudbetaling eller bankoverførsel.

The cashier's office moves to HCØ

From October 1st  2009 the cashier's office at Rockefeller is closed, and cash must hereafter be collected at HCØ in the north end of the hall.

Employees who will have an expense can get up to 3,000 DKR in cash, while larger amounts will be transferred to your bank account. Guests can get larger amounts in cash, but amounts over 12,000 DKR must be preapproved by the cashier.

All payments and bank transfers must be controlled by an accountant and assigned prior to payment.

Best regards/venlig hilsen
Anne Nordentoft
Institutadministrator

 
Rockefeller Komplekset - Juliane Maries Vej 30 - 2100 Kbh. Ø - Tlf: 3532 5340