NBI Update - November nr. 2 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2009 > November nr. 2

19. november 2009

NBI Update - November nr. 2

19. November 2009 

Hæderspris til Dorthe Dahl-Jensen

Professor i isfysik Dorthe Dahl-Jensen er blevet tildelt Ebbe Muncks Hæderspris som anerkendelse af hendes fremragende videnskabelige indsats.

Bestyrelsen for Ebbe Muncks Mindefond begrunder tildelingen af hædersprisen med, at Dorthe Dahl-Jensens forskning i iskerneboringer gennem Grønlands iskappe har medført ny viden om fortidens klima. Viden, der bl.a. kan bruges til at forbedre de klimamodeller, der anvendes til at forudsige fremtidens klima.

Læs mere >>
Read more >>

Professor Jørn Dines bliver Ridder af Dannebrog

Professor ved Niels Bohr Institutet, Jørn Dines Hansen er blevet tildelt Ridderkorset af Dannebrogsordenen.

Dannebrogsordenen er en dansk ridderorden, der blev indstiftet af Christian den 5. i 1671. I begyndelsen var det kun adelige, der kunne dekoreres, men i 1808 ændrede Frederik den 6. betingelserne så ikke-adelige kunne belønnes for ’sande fortjenester’, blandt andet for ’fremskridt i videnskab’.

Læs mere >>
Read more >>

Almanakken revet væk fra hylderne

Almanakken, den lille gule astronomiske kalender fra Københavns Universitet er blevet intet mindre end et hit. Efter i mange år at have levet et støt, men stille liv er den nu pludselig blevet så populær, at man har måttet trykke ekstra oplag.

Sidste år blev Almanakken revet væk fra boghandlernes hylder, og den var udsolgt allerede i slutningen af november. I år satte man så oplaget op fra 8.500 eksemplarer til 9.000 eksemplarer, men den blev fra starten udsolgt fra forlaget, så Det Naturvidenskabelige Fakultet, der står for udgivelsen, besluttede at få trykt endnu et oplag på 1.000 eksemplarer.


Læs mere >>
Read more >>

 

NBI ansatte og studerende:

Årets julegave til halv pris

Københavnerspil med NBI-deltagelse
Det Store Spil om København hedder et helt nyudviklet spil, som er et brætspil med inspiration fra det klassiske Matadorspil og Besserwisser, der gør, at man selv kan påvirke slagets gang med strategiske markedsmekanismer.

Spillet koster 399 kr. i butikkerne, men da Niels Bohr Institutet er partner, kan vi købe det til særpris - 199 kr. Læs mere >>

 

 

Højteknologifonden - søg finansiering til nye projekter

I dag åbner Højteknologifonden for finansiering af nye højteknologiske projekter (DKK 2.5-15m) og højteknologiske platforme (DKK 15-75m). 

Læs mere >>

Associate Specialists

The Kavli Institute for Theoretical Physics expects tp appoint researchers as Associate Specialists in theoretical physics at the posdoctoral level, beginning in Sept. 2010.

Read more >>

 

Kom og se vort nye fælles NBI/KI værksted og vær med til at fejre
flytningen/sammenlægningen med os!

Læs mere >>
Read more >>

  

 

Læs mere >>

 

Resultatet af lønforhandlingen i 2009

For at se resultatet af årets lønforhandling skal du anvende et brugernavn og adgangskode. Skriv til joensen@nbi.dk for få disse tilsendt.

Se resultatet af lønforhandlingen >>

Nye overheadsatser for projekter

KU har fastsat nye overheadsatser for projekter, der sker i samarbejde med private virksomheder, enten i samfinansierede forskningsprojekter eller som indtægtsdækket virksomhed.

Se de nye overheadsatser >>

 
Rockefeller Komplekset - Juliane Maries Vej 30 - 2100 Kbh. Ø - Tlf: 3532 5340