NBI Update - December nr. 1 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > NBI Update > 2009 > December nr. 1

10. december 2009

NBI Update - December nr. 1

10. December 2009 

LHC slår verdensrekord

Large Hadron Collider, LHC på CERN har nu haft proton-kollisioner ved 2.36 TeV. Det betyder, at CERN har generobret positionen som ’den kraftigste accelerator i verden’. Tevatronen på Fermilab i USA er kun nået op på lidt under 2 TeV, mens den har kørt.

Det åbner op for en helt ny æra i partikelfysik og er det første skridt ind i et nyt ukendt territorium af energi, hvor nye opdagelser er mulige. Det kan sammenlignes med, da Galileo kiggede op på himlen med det første teleskop og opdagede Jupiters måner. 

Læs mere >>

Tycho Brahe program tiltrækker stjerne-forskere

”Det er vigtigt at få de dygtigste forskere, og med det nye Sophie og Tycho Brahe Fellowship har vi skabt et meget prestigefyldt program, der kan tiltrække de skrappeste unge forskere i verden”, siger Kristian Pedersen, astrofysiker og lektor i Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet.

Sophie og Tycho Brahe Fellowship programmet er opkaldt efter de mest fremtrædende danske astronomer i historien, og det er støttet af Danmarks Grundforskningsfond. Formålet er at kunne konkurrere med store internationale fellowships i kampen om at tiltrække unge forskere med fremragende videnskabelige bedrifter og udsigt til en stjerne-karriere.

Læs mere >>
Read more >>

DANSK-ISRAELSK STUDIEFOND TIL MINDE OM JOSEF OG REGINE NACHEMSOHN 

Ovennævnte fond har til formål at yde stipendier til danske studerende til studier ved et israelsk universitet eller anden højere læreanstalt, og til israelske studerende til studier ved et dansk universitet eller anden højere læreanstalt.

Læs mere >>
Read more >>

 

 

Tilskud fra Tips- og lottopuljen

Ansøgningsfrist: 1. februar 2010

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling uddeler af overskuddet fra Danske Spil midler til forskningsformål. Puljen udgør i 2010 ca. 5,4 mio. kr.

Der gives støtte til konkrete initiativer inden for forskning og forskningsformidling, herunder initiativer, der fremmer forståelsen for forskningens betydning for samfundet og it-relaterede forskningsaktiviteter.

Læs mere >>

Klimatopmødet kan give problemer med posten

Som I sikkert ved starter FN' s klimatopmøde i København om få dage. De mange sikkerhedsforanstaltninger og demonstrationer, som vil præge København under topmødet, betyder, at der i perioder vil være områder af byen, som det ikke er muligt at færdes i. Det kan give uregelmæssigheder i jeres normale postservice.

Læs mere >>

During the years 2010/2011, the Kavli Institute for Theroretical Physics will conduct research programs in the following areas: 

Future Programs (Kavli website) (PDF)>>
Conferences and Short Programs (Kavli website) (PDF) >>

Picture:  

Call for applications Academic year 2010-2011

The Foundation Sciences Mathématiques de Paris is pleased to offer the following opportunities to outstanding scientists:

Swiss Physical Society

Udbuddet af SPG Priser 2010 er begyndt >>

 
Rockefeller Komplekset - Juliane Maries Vej 30 - 2100 Kbh. Ø - Tlf: 3532 5340