– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2016

 
Navnligt Navne 2016

    1 2 3    

Fire forskningsprojekter på Niels Bohr Institutet får bevillinger fra FNU

28. juni 2016

Forskere på Niels Bohr Institutet får bevillinger på tilsammen mere end 13,5 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd, Natur og Univers, FNU under Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 

Læs mere

Jan W. Thomsen får prisen Årets Underviser, SCIENCE 2016

22. juni 2016

Jan W. Thomsen tryllebinder de fysikstuderende, når han tager dem med ind i den kvanteoptikske verden, og han formår at skabe et undervisningsmiljø, hvor de studerende får styrket deres fysiske forståelse for bølger og elektromagnetisme.

Læs mere

Albert Schliesser udnævnes til professor i optisk kvantefysik

06. juni 2016

Albert Schliesser er en ung topforsker, som blev ph.d. i 2009 og allerede nu – kun syv år senere, er blevet udnævnt til professor. Albert Schliesser arbejder med kvantefysik på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.  

Læs mere

Enrico Ramirez-Ruiz får Niels Bohr Professorat til udforskning af universet

20. maj 2016

Enrico Ramirez-Ruiz, der er professor i astronomi og astrofysik på University of California, Santa Cruz, USA, bliver Niels Bohr Professor i Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Læs mere

Jan Thomsen i nyt EU-projekt om ultrapræcise atomure

02. maj 2016

Jan Thomsen i nyt EU-projekt om ultrapræcise atomureJan Thomsen, lektor og leder af forskningsgruppen, Ultrakolde Atomer på Niels Bohr Institutet har fået del i en bevilling på 14 mio. kr. til at deltage i et EU-projekt om udvikling af ultrapræcise atomure, der skal definere internationale tidsskalaer

Læs mere

Mogens Høgh Jensen ny præsident for Videnskabernes Selskab

18. april 2016

Mogens Høgh Jensen ny præsident for Videnskabernes SelskabMogens Høgh Jensen, der er professor i biofysik på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet er udnævnt til præsident for Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.
 

Læs mere

Jørgen Peder Steffensen udnævnes til professor i glaciologi

04. april 2016

Jørgen Peder Steffensen udnævnes til professor i glaciologiJørgen Peder Steffensen er udnævnt til professor i iskernerelateret forskning ved Center for Is og Klima på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.
 

Læs mere

Dansk professor ny vice-præsident for CERN’s bestyrelse

01. april 2016

Jens Jørgen Gaardhøje, der er professor i partikelfysik og leder af den subatomare forskningsgruppe på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet, er blevet valgt som vice-præsident i CERN’s bestyrelse.

Læs mere

Fysiker Peter Lodahl får prestigefuld EliteForsk pris

25. februar 2016

Peter Lodahl, professor i kvantefysik på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet får den prestigefulde danske eliteforskerpris, EliteForsk-prisen 2016. Peter Lodahl arbejder med eksperimentel kvantefysik og forsker i kvantecomputere og

Læs mere

Innovationsprojekt skal bygge bro mellem industrien og forskningen

22. februar 2016

Tre universiteter går sammen om at hjælpe danske virksomheder med at benytte helt nye metoder til produktudvikling. Innovationsfonden har netop investeret 50 mio. kr. i LINX-projektet med den hensigt, at dansk industri kan få udbytte af

Læs mere

    1 2 3