– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2015

 
Navnligt Navne 2015

    1 2 3    

Kim Splittorff ny viceinstitutleder

10. august 2015

Kim Splittorff ny viceinstitutleder Kim Splittorff, der er lektor i teoretisk partikelfysik, bliver ny viceinstitutleder for undervisning på Niels Bohr Institutet med tiltrædelse den 1. september 2015.
 

Læs mere

Lise Arleth udnævnt til professor i eksperimentel biofysik

01. juli 2015

Lise Arleth udnævnt til professor i eksperimentel biofysikLise Arleth er blevet udnævnt til professor i forskningsgruppen Neutron- og Røntgenspredning på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.
 

Læs mere

Pól Martin Bendix får Sapere Aude bevilling

23. juni 2015

Lektor i biofysik på Niels Bohr Institutet, Pól Martin Bendix har fået en Sapere Aude bevilling fra Forsknings- og Innovationsstyrelsens særlige karriereprogram for forskningsledere. Bevillingen er på 7 millioner kroner.

Læs mere

Peter Lodahl får prestigefuldt ERC Advanced Grant

12. maj 2015

Peter Lodahl får prestigefuldt ERC Advanced GrantPeter Lodahl, der er professor og leder af forskningsgruppen Kvantefotonik på Niels Bohr Institutet har fået en stor og prestigefuld bevilling fra ERC’s Advanced Grant. Bevillingen på godt 18,6 mio. kr. (2½ mio. euro) har en varighed på fem år.

Læs mere

Thomas Heimburg udnævnt til professor

28. april 2015

Thomas Heimburg udnævnt til professorThomas Heimburg, der er leder af Membran Biofysik-gruppen på Niels Bohr Institutet er udnævnt til professor i teoretisk og eksperimentel biofysik. Han forsker i, at nervebaners signaler fungerer ved hjælp af bølger i form af en lydpuls, en soliton.

Læs mere

Namiko Mitarai får prestigefuld japansk eliteforskerpris

07. april 2015

Namiko Mitarai får prestigefuld japansk eliteforskerprisNamiko Mitarai, der er lektor og forsker i biofysik i forskningsgruppen Biokompleksitet på Niels Bohr Institutet, er blevet tildelt den prestigefulde japanske eliteforskerpris, The Young Scientists’ Prize in the Commendation for Science...

Læs mere

Iskerneforskning får 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden

20. marts 2015

Professor Dorthe Dahl-Jensen, der leder Center for Is og Klima på NBI har fået en bevilling på 25 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til et nyt stort forskningsprojekt i Grønland. Projektet går ud på at bore en 2½ kilometer dyb iskerne gennem den store

Læs mere

Biofysiker får EliteForsk-prisen 2015

26. februar 2015

Professor i biofysik Lene Oddershede fra Niels Bohr Institutet på SCIENCE,  Københavns Universitet, får i dag torsdag  Danmarks største, offentlige forskerpris, EliteForsk-prisen. Lene Oddershede har særligt fokus på forskning i grænsefladen mellem fysik, biologi og medicin.

Læs mere

To forskere på Niels Bohr Institutet får store ERC-bevillinger fra EU

02. februar 2015

To forskere på Niels Bohr Institutet får store ERC-bevillinger fra EUTo forskere indenfor astrofysik - Sune Toft, lektor i Dark Cosmology Centre og Jes Jørgensen, lektor i Astrofysik og Planetforskning har fået hver 15 mio. kr. (ca. 2 mio. euro) fra det Europæiske Forskningsråd, ERC’s Consolidator Grants.

Læs mere

Jan W. Thomsen får årets undervisningspris på NBI

30. januar 2015

Jan W. Thomsen får årets undervisningspris på NBI”I mere end fem år har Jan Thomsen tryllebundet den ene årgang efter den anden, når han har taget de studerende med på en tur ind i optikkens verden”, lyder begrundelsen fra de studerende til at indstille Jan Thomsen til prisen som årets underviser.

Læs mere

    1 2 3