– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Udnævnelser i 2015 på Niels Bohr Institutet

Troels Petersen fra Niels Bohr Institutet får Science’s formidlingspris

15. december 2015

Troels Petersen fra Niels Bohr Institutet får Science’s formidlingspris’En stjerne indenfor formidling’ – sådan beskrives Troels Petersen af kollegaer, medier og alle, der har oplevet ham fortælle om det, han brænder for – fysik. Troels Petersen er lektor i partikelfysik og arbejder med eksperimenterne på CERN.

Læs mere

Pavel Naselsky udnævnt til professor

14. oktober 2015

Pavel Naselsky er udnævnt til professor i Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi på Niels Bohr Institutet. Han forsker i det allertidligste univers med observationer fra Planck-satellitten, der kan vise billeder af den kosmiske baggrundsstråling.

Læs mere

Martin Pessah udnævnt til professor i teoretisk astrofysik

26. august 2015

Martin Pessah udnævnt til professor i teoretisk astrofysikMartin Pessah er udnævnt til professor i teoretisk astrofysik på Niels Bohr Internationale Akademi ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, hvor han forsker i de grundlæggende processer i dannelsen af planeter, stjerner og sorte huller.

Læs mere

Kim Splittorff ny viceinstitutleder

10. august 2015

Kim Splittorff ny viceinstitutleder Kim Splittorff, der er lektor i teoretisk partikelfysik, bliver ny viceinstitutleder for undervisning på Niels Bohr Institutet med tiltrædelse den 1. september 2015.
 

Læs mere

Lise Arleth udnævnt til professor i eksperimentel biofysik

01. juli 2015

Lise Arleth udnævnt til professor i eksperimentel biofysikLise Arleth er blevet udnævnt til professor i forskningsgruppen Neutron- og Røntgenspredning på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.
 

Læs mere

Thomas Heimburg udnævnt til professor

28. april 2015

Thomas Heimburg udnævnt til professorThomas Heimburg, der er leder af Membran Biofysik-gruppen på Niels Bohr Institutet er udnævnt til professor i teoretisk og eksperimentel biofysik. Han forsker i, at nervebaners signaler fungerer ved hjælp af bølger i form af en lydpuls, en soliton.

Læs mere

Lene Oddershede udnævnt til professor

16. januar 2015

Lene Oddershede udnævnt til professorLene Oddershede, leder af forskningsgruppen Optisk Pincet på Niels Bohr Institutet, er udnævnt til professor i eksperimentel biofysik. Lene Oddershede har indenfor det seneste år fået en bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond til et nyt

Læs mere