Niels Obers ny viceinstitutleder for forskning – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2012 > Niels Obers ny viceins...

05. september 2012

Niels Obers ny viceinstitutleder for forskning

Professor i teoretisk partikelfysik, Niels Obers bliver ny viceinstitutleder på Niels Bohr Institutet. Han kom til Niels Bohr Institutet i 2002, og siden 2007 har han været gruppeleder for Teoretisk Partikelfysik og Kosmologi.

Professor i teoretisk partikelfysik,
Niels Obers bliver ny viceinstitutleder for
forskning på Niels Bohr Institutet.

"Det bliver et virkelig spændende, men også udfordrende job, som indebærer opgaver, der er meget vigtige for instituttet. Jeg skal blandt andet beskæftige mig med ph.d.-uddannelsen, som er udvidet betydeligt i de senere år, og så skal jeg arbejde med den stillingsplan, som går ud på at skabe en strategi for at få nye talenter til instituttet og åbne for nye faste stillinger på lektor- og professorplan", siger Niels Obers, der også ser frem til samarbejdet med forskningsudvalgene på både instituttet og fakultetet.

Niels Obers er fra Holland og fik i 1991 sin ph.d. fra University of California, Berkeley. Siden har han været ansat på University of Bonn, Ecole Polytechnique i Paris, CERN i Genève, Nordita i København og på University of Utrecht. I 2002 kom han til NBI, hvor han især var tiltrukket af det internationale miljø og det høje faglige niveau.

Hans forskningsfelt er strengteori, tyngdekraft og supersymmetriske kvantefeltteorier, specielt studiet af sorte huller og deres termodynamiske egenskaber samt den holografiske korrespondance mellem gravitation og feltteori. Holografi kan også bruges til at opnå ny viden om strukturen af rumtiden og mysterier relateret til sorte hullers kvantenatur.

Niels Obers er tiltrådt sin nye stilling som viceinstitutleder for forskning fra 1. september.