Svendepris til Troels Jeppesen – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2008 > Svendepris til Troels ...

03. oktober 2008

Svendepris til Troels Jeppesen

Industritekniker Troels Jeppesen har modtaget Metalindustriens Lærlingeudvalgs Pris for et særligt fornemt udført svendestykke og stor faglig kunnen gennem læretiden. Prisen uddeles af undervisningsminister Bertel Haarder på Den Sorte Diamant den 3. oktober.

Troels Jeppesen blev ansat som industriteknikerlærling i april 2005 på Niels Bohr Institutets værksted i Rockefeller Komplekset på Juliane Maries Vej. Gennem sin læretid har Troels Jeppesen lavet en lang række instrumenter til astronomisk forskning, blandt andet X-shooter, der er et ekstremt følsomt teleskop-instrument, der skal installeres på de europæiske kæmpeteleskoper, VLT i Chile. Arbejdet er udført med stor akkuratesse og finish på CNC maskiner og traditionelle værktøjsmaskiner. Troels Jeppesen fik topkarakteren 12 for sit svendestykke.

ML-Prisen er en landsdækkende pris for lærlinge, der med særligt godt resultat har gennemført en uddannelse indenfor Metalindustrien, og som af praktikvirksomheden, Teknisk Skole eller de medvirkende mestre ved svendeprøven vurderes at have gjort sig fortjent til en særlig anerkendelse. Præmien er en statuette, der tildeles i kategorierne guld, sølv og bronze.

Siden afslutningen af sin læretid har Troels Jeppesen været ansat på Niels Bohr Institutet og blandt andet udført opgaver til opbygningen af forskningsgruppen Is og Klimas nye borestation NEEM på Grønland.