Anja C. Andersen får forskernes egen pris – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2008 > Anja C. Andersen får f...

06. november 2008

Anja C. Andersen får forskernes egen pris

Astrofysiker Anja Cetti Andersen, Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet modtager Dansk Magisterforenings forskerpris 2008. Prisen får hun for sin uovertrufne evne til at kombinere internationalt anerkendt frontforskning med evnen til at formidle sine videnskabelige resultater og skabe bred interesse for astronomi.

Anja C. Andersen er ansat som lektor i Danmarks Grundforskningsfonds, Dark Cosmology Centre, hvor hun forsker i, hvordan støv i universet bliver dannet, og hvilken rolle støvet har i forbindelse med dannelsen af komplekse molekyler, stjerner og planeter.

”Jeg er utroligt stolt over at modtage prisen, som er en stor anerkendelse af min forskning fra forskerne selv”, fortæller Anja C. Andersen.

I sin forskning har hun arbejdet med modeller af, hvordan man ud fra observationer af støv i rummet mellem stjernerne har kunnet beregne, hvilken form støvkornene har. Det har vital betydning for astrofysiske observationer.

Det er kendetegnende for Anja Andersens forskning, at hun arbejder i krydsfeltet mellem fysik, kemi, geologi og biologi. Når hun forsker i støvets indflydelse på tidlig planetdannelse, arbejder hun samtidig på modeller af, hvorfor livet på Jorden er opbygget af venstredrejede aminosyrer og højredrejede sukkerstoffer. Med Dansk Magisterforenings forskerpris følger 50.000 kr.