Ole Rømer professorat i kvantefysik – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Navnligt Navne > Navnligt Navne 2007 > Ole Rømer professorat ...

13. november 2007

Ole Rømer professorat i kvantefysik

Det prestigefyldte Ole Rømer-stipendium på professor-niveau er blevet tildelt fysikeren Michael Wolf, der bliver ansat på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet.

Michael WolfMichael Wolf, ph.d. forsker i kvantefysik på Max Planck Instituttet i München. Hans arbejde befinder sig i grænseområdet mellem to grene af fysikken – mangelegeme-fysik og teoretisk kvanteinformation, som begge er forskningsområder på Niels Bohr Institutet.

”Det vil åbne en helt ny retning af forskning på Niels Bohr Institutet med ansættelsen af Michael Wolf”, fortæller professor Eugene Polzik, der er leder af grundforskningscentret QUANTOP.

Michael Wolf forsker i fundamentale kvantemekaniske fænomener og har opnået ekstemt stærke resultater med teoretiske simuleringer af blandt andet superledende nano-materialer i forbindelse med kvantecomputere.

Ole Rømer stipendiet uddeles af Forskningsrådet under Videnskabsministeriet. Det er et 4-årigt stipendium, som gives til ’fremragende yngre forskere, der har udvist selvstændig forskning i international særklasse’. Stipendiet er på 5,7 mio. kr. Det har den betingelse, at værts-institutionen tilbyder en permanent professorstilling i stipendiemodtagerens forskningsområde.