Foredrag med den danske astronaut, Andreas Mogensen – Niels Bohr Institute - University of Copenhagen

Niels Bohr Institute > Calendar > 2012 > Foredrag med den dansk...

Foredrag med den danske astronaut, Andreas Mogensen

Space Science Center får besøg af den første danske astronaut, Andreas Mogensen, der holder foredrag på H.C. Ørsted Institutet den 30. marts kl. 13:15.

Astronaut, Andreas Mogensen. Foto: ESA.

Andreas Mogensen blev udvalgt til astronaut af den europæiske rumfartsorganisation ESA i 2009, som en ud af seks nye europæiske astronauter. Efter halvandet år blev Andreas færdig med grunduddannelsen til astronaut og venter nu på sin første mission til den internationale rumstation ISS.

ISS er det største og mest komplekse fartøj bygget i rummet nogensinde. Første modul blev opsendt i november 1998 og siden november 2000 har rumstationen været beboet af et internationalt hold af astronauter. Europa bidrager til rumstationen blandt andet gennem Columbus laboratoriet, der blev opsendt i 2008, og en række ubemandede forsyningsfartøjer, der hvert år leverer forsyninger til rumstationen. Andreas Mogensen vil fortælle om rumstationen og den forskning, der foregår ombord, samt om livet som astronaut, og den træning han går igennem, for at forberede sig til sin første mission.

Imens han venter, fortsætter Andreas sin astronaut træning, samtidig med, at han arbejder i kontrol centret til rumstationen. Derudover arbejder han som ingeniør på ESAs månelander projekt, hvor han er med til at udvikle navigationssystemet. Andreas er uddannet rumfartsingeniør og har en PhD fra University of Texas at Austin.