2% og 2 grader – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Bibliotek > Udstillinger > 2017 > Marts

10. marts 2017

2% og 2 grader

Åbningsreception på den nye kunstudstilling på NBI’s bibliotek på Blegdamsvej Fredag den 10.3. 2017 fra kl. 15-16.30. Alle ansatte og studerende på NBI er velkomne.

Udstillingen hedder 2 grader og 2% og er Birgitta Steens kommentar til klimaforandringerne og vores stadigt store forbrug af de resterende ressourcer, verden råder over, blandt andet det rene drikkevand. Birgitta Steen er meget optaget af disse problematikker og forsøger at give sin fortolkning af dem i malerier og skulpturer. Det er et lille udsnit af disse, der vises på NBI’s bibliotek.

Udstillingen består primært af akvareller og desuden tre skulpturer. Skulpturerne er alle lavet af materiale, som Birgitta Steen har fundet i affaldscontainere og på affaldspladser.

Birgitta Steen er svensker og uddannet på flere anerkendte kunstskoler i Frankrig og USA og hun er også uddannet fra det svenske kunstakademi i Stockholm. Hun har boet mange forskellige steder i verden, hvor hun har udstillet og undervist i kunst. I Danmark er hun kendt – bland de få, der interesserer sig for det – for sine meget fine og instruktive bøger om akvarelmaling.

Læs og se eventuelt mere om Birgitta Steen på www.birgittasteen.dk

Obs: Udstillingen udelukkende er udtryk for kunstnerens synspunkter og disse deles ikke nødvendigvis hverken af instituttet eller biblioteket. =)

Nedenstående billeder er et uddrag fra udstillingen.