REX bruger – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Bibliotek > Udlån > REX bruger

I samarbejde med det Kongelige Bibliotek og Københavns Universitet, tilbyder vi studerende og ansatte tilknyttet NBI adgang til et stort antal online tidsskrifter, bøger og databaser. For at få adgang hertil, skal du være oprettet som en biblioteksbruger i REX, og på denne side finder du en guide til at oprette dig - Gå til REX 'Ny Bruger' her >>

Du skal bruge et dansk CPR nummber samt dit KU-ID, når du opretter dig, for at kunne få adgang til elektroniske tjenester gennem det Kongelige Bibliotek. Registrerede gæster vil også have modtaget identifikation fra universitetet, som de skal bruge, når de opretter sig. Nedenstående guide viser billeder fra den engelske registreringsside, men de samme oplysninger er relevante via den danske side. Ønsker du at skifte sproget, gøres det i 'Language':

Dernæst vilsiden se sådan ud:

"Employee" eller "ansat" gælder: VIP, PhD, langtidsgæster (mere end 3 måneder).

"Student" eller "studerende" gælder: Bachelor, Master, Erasmus studerende.

"Other type of user" vil ikke give adgang til licensaftalerne.

Både studerende og ansatte skal angive deres fakultet som NATURVIDENSKAB (Science).

Ansatte vil blive bedt om at angive en institutadresse, hvor udlån vil blive tilsendt. Ved at vælge ansat, vil man blive ledt videre til denne side. Vælg "yes" eller "ja".

Ansatte vil dernæst møde følgende side, som skal udfyldes:

Når du indsender denne formular, er du oprettet i REX og kan logge ind.

Studerende vil derimod blive bedt om at angive deres CPR nr, hvis de har det.

Har man af nogen årsag ikke et dansk CPR nr, har man af universitetet fået tildelt et 10-cifret pseudo CPR nr, der kan findes via KUnet > Selvbetjening > Mine data > UCPH username. Det er tallene under "Provisional personal identification". Send pseudo-CPR nummeret til fjernadgang@kb.dk.

Dernæst skal du indtaste dit CPR nr eller pseudo CPR og fortsætte til registreringsskemaet.