Nyheder om Geofysik i 2016

Mængden af havis kan spores i iskappen på land

27. september 2016

Mængden af havis kan spores i iskappen på landVed at analysere de iskerner, der bores op af iskappen, kan forskerne beregne, hvor meget havis, der har været gennem tiderne i Polarhavet. Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift, Scientific Reports.

Luftens syreforurening er minimeret til før industrialiseringen

19. september 2016

Luftens syreforurening er minimeret til før industrialiseringen Ny forskning viser, at menneskers forurening med syre i atmosfæren nu næsten er tilbage til det niveau, der var før forureningen startede med industrialiseringen i 1930’erne. Det er undersøgelser af den grønlandske iskappe, der

Advarsel fra fortiden: Fremtidens globale opvarmning kan blive endnu varmere

27. juni 2016

Advarsel fra fortiden: Fremtidens globale opvarmning kan blive endnu varmereFremtidens globale opvarmning vil ikke kun afhænge af mængden af udledninger fra menneskeskabte drivhusgasser, men vil også afhænge af klimasystemets følsomhed og respons på feedback-mekanismer.

Sted på Mars navngives efter Mars-forsker Jens Martin Knudsen

7. juni 2016

Sted på Mars navngives efter Mars-forsker Jens Martin KnudsenDen danske Mars-forsker Jens Martin Knudsen får opkaldt et område på Mars efter sig. Stedet får navnet Knudsen Ridge og har en meget smuk beliggenhed ved Endeavour Krateret tæt ved ækvator.

Isolerende luftlag over Grønlands iskappe mindsker nedbør

29. april 2016

Isolerende luftlag over Grønlands iskappe mindsker nedbørJordens klima er blevet varmere, men selv om den grønlandske iskappe smelter hastigt i kystområderne, er der store dele af iskappen, der næsten ikke har smeltning på overfladen. Ny forskning fra blandt andet NBI viser, at...

Klimavariationer analyseres 5 mio. år tilbage

16. marts 2016

Klimavariationer analyseres 5 mio. år tilbageNår vi i dag taler om klimaforandringer, er man nødt til at se på, hvordan klimaet var tidligere for at kende de naturlige variationer. Forskere fra bl.a. NBI har analyseret de naturlige klimavariationer 5. mio. år tilbage.