Kulturnat trak fulde huse – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2010 > Kulturnat trak fulde huse

18. oktober 2010

Kulturnat trak fulde huse

"Jamen, hvad skal man dog vælge?", sagde en af gæsterne, der var i syv sind, om han skulle vælge det ene eller det andet af to foredrag, der lå på samme tidspunkt. Begge foredrag lød utroligt spændende, syntes han, og han var ikke ene om at være overvældet af de mange tilbud, som instituttet bød ind med på årets Kulturnat.

I år var alle instituttets arrangementer samlet på Blegdamsvej, som også husede astrofysikerne og geofysikerne fra Rockefeller.

Det betød, at folk nu havde mulighed for at vælge mellem de to foredragsrækker, som blev holdt i auditorierne A og M, foruden at besøge alle forskningsgruppernes udstillinger om deres forskning og demonstrationer af deres eksperimenter.

Fysiklegestuen havde show foran A-bygningen og tiltrak masser af børnefamilier, og i magnoliahaven havde Is og Klima foredrag og billetter til rundvisninger til fryseren med iskerner fra Grønland.

Cirka 1.700 besøgende lød optællingen på, men det rækker ikke, for til sidst var tilstrømningen så stor, at det var totalt kaos og umuligt at tælle folk. Desuden blev der slet ikke optalt ved B-bygningen, da de fleste besøgende gik begge steder og derved ville have talt dobbelt. Men der skal nok have været tæt på 2.000 besøgende på Niels Bohr Institutet, der trak fulde huse til det store arrangement. Flere af foredragene blev ligefrem gentaget i aftenens løb.

"Det burde ikke være en Kulturnat, men en Kulturuge – man kan jo slet ikke nå det hele på en aften", lød en glædesstrålende bemærkning fra en af gæsterne, der forsøgte at opleve så mange som muligt af instituttets rundvisninger og foredrag.