Tema: Global Opvarmning – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2007 > Tema: Global Opvarmning

04. juni 2007

Tema: Global Opvarmning

Tirsdag d. 5. juni kl. 20.30 – 22.30 sender DR2 en debataften med titlen 'Global Opvarmning'.

De medvirkende er Connie Hedegaard, Bjørn Lomborg og Svend Auken, og som eksperter medvirker fra Niels Bohr Institutet Dorthe Dahl Jensen, professor i Is og Klima, Eigil Kaas, professor i meteorologi, og Jens Hesselbjerg fra DMI, Dansk Meteorologisk Institut.

Førende eksperter
Udsendelsen er en del af en serie om tidens største politiske spørgsmål. Den overordnede ramme er enkel: 120 minutter uden afbrydelser eller indslag, med Clement Kjersgaard som vært og et publikum, der tæller landets førende eksperter.

Debat i to akter
1: Hvad er problemet? - en tre-mands duel med Connie Hedegaard, Bjørn Lomborg og Svend Auken, hvor de gennemgår klimaforandringerne om 10, 20, 50 og 100 år, og hvor de hver afslutningsvis fremlægger en handlingsplan i punktform

2: Hvordan skal vi løse det? regeringen og oppositionen udfordrer hinandens strategier på en række konkrete områder (alternativ energi, trafik m.v.)