Spørg om Fysik – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2007 > Spørg om Fysik

03. december 2007

Spørg om Fysik

Hvor lang tid tager det at flyve til Månen, hvor langt væk kan man se en laserstråle, hvordan virker en mikrobølgeovn, hvorfor kan man ikke lave en evighedsmaskine, hvad sker der, når en bold skruer?

Hvis du går og spekulerer på dén slags spørgsmål eller på anden måde har spørgsmål om fysik, så er der kommet en ny mulighed for at få svar på fysikkens mange mysterier.

Vild videnskab
Fysik er vild videnskab, og Niels Bohr Institutet har startet en brevkasse, hvor alle herunder skoleelever, gymnasielever og andre, der har spørgsmål inden for fysik, geofysik og astronomi kan skive ind og få skriftligt svar.

Redaktør af Spørg om Fysik- brevkassen er Malte Olsen, som selv er fysiker og i mange år har forsket i faststoffysik ved ultralave temperaturer og Marsforskning.  Malte Olsen er desuden med til at afholde Fysik-Olympiaden, som er en årlig international konkurrence for alverdens dygtigste unge hjerner, der kappes om at vinde verdensmesterskaberne i fysik.

Malte Olsen ved meget, og vil svare på rigtigt mange spørgsmål inden for fysik, men nogle af spørgsmålene vil han sende videre til de mange andre forskere og eksperter på instituttet.

Fysik er udforskning er denne verden, og fysik er læren om naturens grundlæggende lovmæssigheder. Fysikken spænder vidt og arbejder med at beskrive verden fra de mindste bestanddele, kvarkerne til de største fænomener i universet. Med astronomien udforsker man universets indretning, med geofysik og meteorologi fokuserer man studierne til Jorden og den nære atmosfære. I biofysik anvender man fysikkens metoder og teorier til at undersøg den biologiske verden.

Brevkassen Spørg om Fysik er nystartet 1. december: Besøg Spørg om Fysik