Amerikansk top-forsker i fysik bliver æresdoktor – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2007 > Amerikansk top-forsker...

07. november 2007

Amerikansk top-forsker i fysik bliver æresdoktor

Jeff Kimble, professor i fysik ved California Institute of Technology, Caltech, bliver den 15. november udnævnt til æresdoktor ved Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet.

Han er en af verdens absolut førende forskere inden for atomar- og optisk fysik og en pioner inden for kvanteoptik.

Professor Jeff Kimples videnskabelige forskningsresultater inkluderer blandt andet den første observation af fotoners anti-sammenklumpning, den første demonstration af det originale Einstein-Podolsky-Rosen paradoks, den første ubetingede kvante-teleportation og realiseringen af ikke-lineære processer mellem et enkelt atom og en enkelt foton.

Han har publiceret flere end 170 artikler i top-videnskabelige magasiner som Nature, Science og Physical Rewiew Letters, og han er blandt de 10 mest citere i verden på dét felt med over 12.000 citeringer.

En del af hans videnskabelige arbejde er lavet i tæt samarbejde med danske forskere

Onsdag den 14. november holder Jeff Kimble æresdoktor-foredrag. Det sker i rækken af Niels Bohr Lectures og foregår kl. 15.15 i auditorium 3 på H.C. Ørsted Instituttet, Universitetsparken 5.