Ny meteorolog og klima-fysiker til Niels Bohr Institutet – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2006 > Ny meteorolog og klima...

16. januar 2009

Ny meteorolog og klima-fysiker til Niels Bohr Institutet

At kortlægge det sandsynlige klima i det 21. århundrede er ikke nogen nem opgave. Det kræver omfattende overvågning af aktuelle klimaprocesser og en løbende udvikling af klimamodeller.

Professor Eigil Kaas

Disse problemer har forskningsleder Eigil Kaas været optaget af og arbejdet med på Danmarks Meteorologiske Institut. Den første april tiltræder Eigil Kaas som professor i meteorologi ved Niels Bohr Institutet og fortsætter her sin forskning i bl.a. klimaprocesser og numeriske metoder i atmosfæriske modeller.

Siden 1998 har Eigil Kaas været leder i klimaforskning ved Danmarks meteorologiske Institut. Han fik sin ph.d.-grad fra samme sted i 1993 og har siden da deltaget i en række internationale forskningsprojekter om klimaforandringer og -modellering. Frem til 2009 er han forsknings-gruppeleder ved det stort anlagte Europæiske projekt ”Ensembles”, der har til opgave, at give de hidtil bedste forudsigelser af klimaforandringer. Denne viden kan anvendes bredt i samfundet inden for f.eks. energisektoren, landbruget, forsikringer og risici i forbindelse med vejret.

I en medieverden hvor borgere ofte er kastebold i debatten om klimaforandringer, har Eigil Kaas været i forskerrollen og har nuanceret debatten. Således kunne man f.eks. opleve ham aflive myter om klimaforandringer i weekendavisen sidste år.

Skrevet 2006/3/24 af Jakob Gadmar