Nyt grundforskningscenter til Astronomisk Observatorium – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2004 > Nyt grundforskningscen...

28. oktober 2004

Nyt grundforskningscenter til Astronomisk Observatorium

Jens Hjorth står i spidsen for det nye grundforskningscenter med arbejdstitlen "Illuminating the Dark Universe".

Den 28. oktober fik han bevilget penge til at oprette centeret, indtil videre for en fem års periode. Jens Hjorth er, i spidsen for ni forskere, klar til at slå dørene op til det nye center om et halvt års tid.

”Udover at lave grundforskning af høj faglig standard, ser jeg gerne, at det nye center profilerer sig udadtil og kommer til at spille en rolle som meningsdanner i samfundet”, siger Hjorth.

Det nye center på Niels Bohr Institutet bliver et af 12 nye forskningscentre, der skal deles om fondens bevilling på 375 mio. kr. Konkurrencen om pengene var hård. Fonden modtog 193 ansøgninger, hvoraf de 25 bedst kvalificerede blev bedømt af i alt 60 internationale eksperter inden for de relevante forskningsområder.