Lundbeckfondens hæderspris til Professor Jens Hjorth – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Nyheder > Nyheder 2004 > Lundbeckfondens hæders...

08. november 2004

Lundbeckfondens hæderspris til Professor Jens Hjorth

’Lundbeckfondens hæderspris for yngre forskere’ på 150.000 kr. går i år til Jens Hjorth. Der er tradition for, at prisen går til en forsker inden for sundhedsområdet, og det er første gang modtageren er en fysiker.

Prisudvalget har hæftet sig ved Hjorths enestående forskning inden for gammaglimt, men har også set på hele hans imponerende, videnskabelige karriere. ”Der er grund til at glæde sig over denne markante danske forskningsindsats, og grund til fortsat at forvente betydningsfulde forskningsresultater fra Jens Hjorth og hans medarbejdere.

Jens Hjorth fortjener derfor til fulde den anerkendelse, vi kan yde ved at tildele ham denne hæderspirs”, siger formanden for Lundbeck-fondens forskerprisudvalg, overlæge, dr.med. Nils Axelsen.

Lundbeck-fondens pris uddeles årligt til fremragende forskere under 40 år. 2004 var dermed sidste chance for 39-årige Hjorth, der modtager prisen ved en ceremoni på H.C. Ørsted Institutet den 24. november.