Stjernestunder – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Stjernestunder 

Anja C. Andersen og Jan Teuber

StjernestunderAnja Cetti Andersen forsker i stjernestøv. Støv i universet er en sjældenhed. Men uden det ville hverken Solen, Jorden eller liv på Jorden være blevet til. Jan Teuber er mere interesseret i de fjerneste galakser og hvordan hele universet er blevet dannet og har udviklet sig.

Hvordan er der så ude i verdensrummet mellem støv og stjerner? I STJERNESTUNDER fortæller Anja C. Andersen og Jan Teuber om den travle hverdag som forsker, foredragsholder og festtaler. Afbrydelserne er mange, lige fra kolleger, der mobber med deres køn, og journalisten, der lige skal have afklaret antallet af dimensioner i vores verden, til medforfatteren, der rykker for materiale til den næste bog, og redaktøren, der også trænger sig på.

Midt i denne fragmenterede hverdag lykkes det forskeren at besvare et utal af spændende og interessante spørgsmål om det store verdensrum, der omgiver os: Hvad udvider universet sig ud i? Har der virkelig været astronauter på Månen? Kan galakserne støde sammen? Hvilken farve har himlen på Mars? Og hvad er delvis polariseret lys?

Anja C. Andersen er lektor ved Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Institutet. Vandt Rosenkjær-prisen 2006. Hun er en af de uhyggeligt få kvindelige forskere i et mandsdomineret naturvidenskabeligt miljø. Mor til tre.

Jan Teuber er astrofysiker, garvet forfatter og oversætter med en lang produktion af bøger bag sig, lige fra HIMLEN SET FRA JORDEN til Bill Brysons EN KORT HISTORIE OM ALTING. Far til en del børn.

Forlaget Borgen, 2007, 272 sider, 199,95 kr.