Klimaændringerne – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Multimedier > Bøger > Klimaændringerne

Klimaændringerne
- Menneskehedens hidtil største udfordring

Klimatruslen er kommet øverst på den politiske dagsorden. Overalt i verden er mennesker i gang med projekter og politiske initiativer til at afværge de værste trusler.

Samtidig er der gang i diskussionerne om, hvordan vi afbøder de ulykker, som vil komme under alle omstændigheder - og måske allerede er i gang - samt hvilke fordele, klimaændringerne også kan indebære.

I denne bog tager vi udgangspunkt i FN's klimapanels seneste rapport, som fastslår, at de menneskeskabte klimaændringer er en realitet. Bogens primære målgruppe er gymnasieelever og andre med interesse på tilsvarende niveau. Den er skrevet, så den både kan bruges i den samfundsfaglige undervisning og i naturfag, idet de mest tekniske emner er trukket ud i bokse.

Bogen består af 12 korte kapitler om forskellige aspekter af klimaproblematikken strækkende sig fra klimamodellerne til politiske udmeldinger om, hvad der skal gøres. Hertil kommer en række journalistiske artikler og debatindlæg, som skal problematisere emnet.

Forfatterne er nogle af landets bedste specialister på de forskellige felter, herunder tre medlemmer af FN's klimapanel, samt samfundsdebattører inklusive Klima- og Energiminister Connie Hedegaard.

Bogen kan downloades gratis fra www.dmu.dk/pub/mb13.pdf