Dansk Astronomi i Kikkerten – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Multimedier > Bøger > Dansk Astronomi i Kikk...

Dansk Astronomi i Kikkerten

Redaktører: Lone Bruun & Kristian Pedersen
ISBN:
978-87-993384-0-5
Pris: 245,00 DKK

Forfattere: Allan Hornstrup, Anja C. Andersen, Christina Holstein-Rathlou, Gro Birkefeldt Møller Pedersen, Hans E. Jørgensen, Hans Kjeldsen, Hans Ulrik Nørgaard-Nielsen, Haraldur Páll Gunnlaugsson, Helge Kragh, Henning Haack, Ib Lundgaard Rasmussen, Jens Hjorth, Johan P.U. Fynbo, Jørgen Christensen-Dalsgaard, Kristian Pedersen, Morten Bo Madsen, Niels Lund, Richard M. West, Signe Riemer-Sørensen, Søren E. Larsen

Bogen Dansk astronomi i kikkerten udkommer i anledning af Det Internationale Astronomiår 2009 og sætter fokus på nogle af de emner inden for udforskningen af Kosmos, hvor danske astronomer er med helt i front.

Læseren tages med ind i nutidens højteknologiske observatorium, hvor nye kikkerter på Jorden og i rummet bruges til at studere fx gammaglimt, supernovaer og den kosmiske baggrundsstråling. Rejsen går også til Mars og andre planeter i Solsystemet i søgen efter livets oprindelse. Bogen giver bl.a. indblik i Universets første tid efter Big Bang, søgen efter planeter som Jorden og jagten på det mystiske mørke stof. Bogen er skrevet af nogle de danske forskere, som i disse år er med til at revolutionere vores syn på Universet, og giver dermed et førstehåndsindtryk af, hvor astronomien er lige nu, og hvilke centrale spørgsmål der driver udforskningen af Universet i de kommende år.

Bogen redigeres af lic. scient. Lone Bruun og koordinator for Det Internationale Astronomiår astrofysiker, lektor Kristian Pedersen.

NB! Bogen udsendes gratis til alle de gymnasielærere der underviser i astronomi og fysik, fordi bogen vil være meget anvendelig som undervisningsmateriale netop på gymnasialt niveau. Undervisningsministeriet har i anledning af Det Internationale Astronomiår betalt for dette.

Se den bedste pris for bogen her >>