Almanakken 2010 – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Multimedier > Bøger > Almanakken 2010

Almanakken 2010

Almanakken er en smuk og handy lille bog. Den handler ufortrødent om alt det forudsigelige. Og den er lige til at stikke i lommen eller lægge på sit natbord. Med facts om alt det gode og mærkværdige som kan måles, vejes og beregnes.

ISBN: 978-87-17-04076-2
Trykt i: 2009 - 216 Sider ill.
Titel: Københavns Universitetets Almanak, Skriv- og Rejse-Kalender for år 2010
Sprog: Dansk
Historie: Almanakken udkom første gang i sin nuværende form i 1685, og siden har Københavns Universitetet udgivet den årlige almanak med den særprægede titel. Man ved dog at universitetet helt tilbage til dets oprettelse i 1479 har udgivet en almanak, og den ældst kendte stammer fra 1549.

Fast indhold: Som faste ingredienser indeholder almanakken et væld af oplysninger om blandt andet stjerner og planeter, solformørkelser, højvande, afmærkninger i danske farvande, flag- og morsetegn, jordmagnetiske forhold, tidszoner, møntsystemer i ind- og udland, mål og vægt, kongehuset, oversigts- og noteringskalender samt jagttabel.

Årets tema: Årets tema handler om kommunikation: kvantekommunikation, proteiners kommunikation og ungdommens kommunikation. Dette års Almanak indholder også en række artikler om planeterne i vores solsystem, og Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet har skrevet en artikel om årets planet Mars.

Detaljeret kalender: Endelig indeholder almanakken Danmarks nok mest detaljerede kalender med blandt andet dagens navn, solens og planeternes op- og nedgangstider samt deklination, månedens middeltemperatur og månens faser. En islamisk og en mosaisk kalender samt katolske fest- og helligdage indgår også.

Det astronomiske stof er udregnet af Lektor Birgitta Nordstrøm, Niels Bohr Institutet og mange af artiklerne er skrevet af forskere ved KUs Naturvidenskabelige Fakultet.

Købes hos boghandlerne og koster 149 kr. Kan også købes på nettet:
http://www.nytnordiskforlag.dk/shop/product.php?id_product=648