Geofysik og Klima – Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Niels Bohr Institutet > Forskning > Geofysik og Klima

Geofysik er Jordens fysik - jorden, som ligger under os, men også atmosfæren, oceanerne og klodens tykke iskapper. De jordlignende planeter i vores solsystem hører også under geofysikkens forskningsområder.

Geofysikerne tager på feltarbejde til fjerne steder som Antarktis eller Grønland for at bore iskerner op af de kilometertykke iskapper, eller på verdensomsejling med Galathea-ekspeditionen for med måleinstrumenter at indsamle ny viden om klodens klimatilstand.

Klimaforskning i fortiden og nutiden og forskning i solsystemets jordlignende planeter såsom Mars, Merkur, Jorden og Månen er også en del af forskningen indenfor geofysik. Den geofysiske forskning er ofte internationale samarbejdsprojekter med mange lande involveret.

 • Is og Klima

  Is og Klima-gruppen forsker i iskerner fra den 3 km tykke iskappe på Grønland. Ved at analysere iskernerne kan man få viden om fortidens klima.

 • Planetfysik

  Planetfysikerne studerer planeterne i vores solsystem. Grupperne forsker i vand på Mars og teorien om Månens dannelse.

 • Klima og Geofysik

  Meteorologerne forsker i klimaet ved at studere atmosfæren, oceanograferne ved at studere havet.

 • Eastgrip

  The East Greenland Ice-core Project aims to retrieve an ice core by drilling through the Northeast Greenland Ice Stream (NEGIS).

 • Atmospheric complexity

  The group uses methods from theoretical physics to describe and model atmospheric processes.