– Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Niels Bohr Institutet > Mød os > NBI Foredrag > Astronomi


Foredrag om Astronomi

19. december 2008

Foredrag om gammaglimt og galaksedannelse

Johan Fynbo, lektor og ph.d. i astrofysik

Astronomi: Johan Peter Uldall Fynbo er ansat som lektor på Dark Cosmology Centre, og holder foredrag om Gammaglimt, gigantiske eksplosioner forårsaget at tunge stjerners død, særligt fra Universets fjerneste egne.

Læs mere

19. december 2008

Erik Høg, astronom, emeritus, docent, dr. scient.

Astronomi: Erik Høg har tidligere ledet internationalt arbejde til måling af stjerners positioner, bevægelser og afstande med satellitterne Hipparcos og Gaia. Han holder et foredrag "Planeter, måner og stjerner" for skolens 4. årgang og ældre.

Læs mere

19. december 2008

Foredrag om Det gådefulde mørke univers

Steen Hansen, lektor og har en ph.d. i astrofysik

Astronomi: Steen H. Hansen forsker i mørkt stof og det tidlige univers, har forsket i Italien, England og Schweiz. Han forsøger især at forstå egenskaber ved det mørke stof ved at måle på store kosmologiske strukturer som også indeholder stjerner og gas. 

Læs mere

19. december 2008

Lars BuchhaveLars Buchhave, phd studerende med speciale i Exoplaneter

Astronomi: Vi står på tærsklen til at finde svaret på nogle af astronomiens største spørgsmål: Er Jorden unik eller blot en af mange beboelige planeter? Kan vi finde tegn på eksistensen af liv andetsteds?

Læs mere

19. december 2008

Mitch Campbell

Mitch Campbell, graduate student in Astronomy

Astronomy: Mitch Campbell is studying and working at the Dark Cosmology Centre at NBI. He has developed two presentations that are designed for the general public: one about the search for Dark Matter and Dark Energy, and another about Astrobiology.

Læs mere